Gemeente Nuth


Koninklijke Onderscheiding voor de heer John Habets uit Nuth

Op 29 augustus 2008 zal waarnemend burgemeester Hubert Vos een Koninklijke onderscheiding uitreiken aan de heer Joseph Antonius (John) Habets. De heer Habets ontvangt deze onderscheiding bij gelegenheid van het 90-jarig bestaansfeest van voetbalvereniging RKSV Minor vanwege zijn jarenlange inzet voor deze vereniging.

De uitreiking zal plaatshebben in de kantine van RKSV Minor op het sportpark de Kollenberg, gelegen aan de Eijkenderweg te Nuth, tijdens de receptie in verband met het 90-jarig bestaansfeest. Het tijdstip van de uitreiking is voorzien rond 19.45 uur.

Voor zijn verdiensten wordt de heer Habets benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Verdiensten van de heer John Habets

Decorandus is sinds 1963 zeer nauw verbonden met voetbalvereniging RKSV Minor. In eerste instantie werd hij als voetballiefhebber lid van deze vereniging, maar al gauw werd hij gevraagd als kaderlid toe te treden. Vanaf die tijd, al 45 jaar lang, is hij sindsdien in diverse functies actief. Zo was hij vervolgens jeugdbestuurslid, trainer, wedstrijdsecretaris en bestuurslid. Nu is hij nog steeds bestuurslid en wedstrijdsecretaris. Aan honderden kinderen heeft hij in al die jaren door zijn enthousiasme en inzet de liefde voor de voetbalsport overgebracht en de band met de voetbalvereniging versterkt.
* Van 1963 tot 2003 was hij jeugdleider en jeugdtrainer, van 1975 tot 2000 vervulde hij tevens de functie van jeugdbestuurslid.
* Van 1974 tot 1981 was hij bestuurslid/wedstrijdfunctionaris. Deze functie vervult hij wederom vanaf 1994 tot heden.
* Verder is hij sinds 1974 tot heden actief als scheidsrechter bij de jeugdelftallen en bij de lagere teams.

* In de jaren 80 was hij enkele jaren als sportmasseur c.q. verzorger van de selectiegroep (1e en 2e elftal) actief.

De uren die de heer Habets als vrijwilliger meer dan 45 jaar in bovengenoemde functies heeft gestoken zijn niet te tellen. Gemiddeld zijn dit nu nog per week zeker 16 uur.

Voor al zijn verdiensten op het gebied van de voetbalsport en met name voor de voetbalvereniging RKSV Minor is de heer Habets in 1993 onderscheiden met de speld van NKS/NSF. In 2006 werd hij ook benoemd tot lid van verdiensten van RKSV Minor.

Persoonlijke gegevens de heer Habets

De heer Habets is geboren te Nuth en is 62 jaar oud. Zijn adres is Tiendstraat 24, Nuth. Hij is ongehuwd. De heer Habets is 47 jaar werkzaam geweest bij Sabic (voorheen DSM). Laatstelijk in de functie van supplier & contract manager bij de afdeling Site Procurement. Hij is onlangs (sinds juni 2008) met de Vut gegaan.