Politie Zeeland


---


O-1707-2008 Aanhouding na aanrijding, Goes
De politie heeft vrijdag omstreeks 17.45 uur een 29-jarige Goesenaar aangehouden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt.
Hij was met hoge snelheid de Korte Kerkstraat ingereden en daar in botsing gekomen met een tegemoetkomende scooter. De bestuurster van de scooter, een 16-jarig meisje uit Goes, liep bij het ongeval een gebroken pols op. Haar passagiere, een 15-jarig meisje uit de gemeente Kapelle, liep diverse schaafwonden op. Door de klap van de aanrijding waren zij beiden gelanceerd en op het wegdek beland. De twee meisjes zijn overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling.
Het rijbewijs van de 29-jarige automobilist is ingevorderd omdat hij roekeloos had gereden.

O-1708-2008 Vrouw rijdt auto total loss, Goes
Op de A58 heeft vrijdagavond een 36-jarige vrouw uit Breda haar auto total loss gereden.
De vrouw reed rond 23.15 uur richting Goes toen ze de controle over haar auto verloor. De auto sloeg over de kop en kwam tot stilstand in de lager gelegen bossages. Op het moment dat de hulpdiensten ter plaatse kwamen, troffen zij in de auto niemand aan. Door hen werd nog in de omgeving van de auto gezocht. Bleek dat de vrouw en haar twee honden zelfstandig uit het voertuig waren gekomen en door een passant naar de Huisartsenpost waren gebracht.

O-1709-2008 Rijbewijs ingevorderd, Ouwerkerk
De politie heeft vrijdagavond rond 23.30 uur het rijbewijs ingevorderd van een 64-jarige Vlissinger.
De man trok de aandacht omdat hij al slingerend in zijn auto over de N59 reed. Toen de man hierop werd aangesproken, bleek hij zo dronken dat hij gelijk werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Uit de ademanalyse bleek dat hij ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Tegen de Vlissinger is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs moest hij achterlaten op het politiebureau. Hij is met de taxi naar huis gegaan.

Z-1710-2008 Dronken automobilist rijdt tuin in, Hulst
Aan de Jacob Catslaan is zaterdag rond 00.20 uur een 29-jarige man uit Hulst met zijn auto in een ruin gereden.
Op straat werd van de man een blaastest afgenomen. Deze gaf aan dat hij teveel alcohol had gedronk waarop de man werd meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat hij ruim 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs moest hij inleveren. Zijn auto moest uit de tuin worden getakeld.

Z-1711-2008 Auto botst op lantaarnpaal, Cadzand
Op de Ringdijk-Noord is zaterdag rond 04.30 uur een 41-jarige vrouw uit de gemeente Sluis met haar auto tegen een lantaarnpaal gereden.
De vrouw kwam aangereden uit de richting van Cadzand-Dorp en reed in een bocht rechtdoor. Hierbij reed ze een lantaarnpaal uit de grond. De 41-jarige vrouw kwam met de schrik vrij. Haar auto raakte bij het ongeval total loss evenals de lantaarnpaal. Mogelijk dat het zicht van de vrouw werd belemmerd door dikke mistbanken.