Gemeente Hulst


Persbericht - 29.08.2008

Onderzoek haalbaarheid invoeren blauwe rolemmers

De gemeente Hulst onderzoekt de mogelijkheid om blauwe rolemmers, voor het inzamelen van oud papier, in te voeren. Door de invoering van deze rolemmers wordt het gescheiden inzamelen van papier comfortabeler voor de inwoners. Dat kan resulteren in een grotere hoeveelheid gescheiden oud papier.

Momenteel zijn er in de gemeente Hulst 13 verenigingen die op de een of andere manier oud papier inzamelen, om op deze wijze een bijdrage te leveren aan de verenigingskas.

Het idee is dat de gemeente de blauwe rolemmers aanschaft en ook zorg draagt voor de benodigde inzamelvoertuigen. De verenigingen leveren in dit concept de vrijwilligers om de rolemmers te ledigen. Met de verenigingen heeft hierover reeds vooroverleg plaatsgevonden. Alvorens het gemeentebestuur definitief besluit over de invoering van de blauwe rolemmers, wordt nu de reactie van de verenigingen afgewacht over de voorgestelde prijs per ingezamelde kilo papier. Bij de bepaling van de prijs is rekening gehouden met het feit dat de verenigingen geen kosten meer zullen hebben voor bijv. de huur van de containers.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl