Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen, 30-08-2008

Automobilisten gewond bij aanrijdingen

TWEEDE EXLOERMOND Vrijdagmorgen raakte een 72-jarige man uit deze plaats gewond bij een ongeval. Hij haalde op het Zuiderdiep een vrachtauto in terwijl de bestuurder daarvan, een 33-jarige man uit Ermelo, linksaf sloeg. De auto kwam tot stilstand tegen een boom en de bestuurder is met meerdere botbreuken naar het Scheperziekenhuis gebracht. (08-166423)

BRONNEGERVEEN Vrijdagmiddag reed een 89-jarige vrouw in haar auto over de Gasselterstraat. Ze raakte in een bocht van de weg en botste tegen een boom. Ze is met onbekend letsel naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht. (08-166488)

Fietser gewond bij ongeval

EMMEN Vrijdagmiddag raakte een 75-jarige fietser uit Emmen gewond, toen een andere fietser voor hem kwam rijden. De man sloeg over de kop met zijn fiets en werd met een hoofdwond naar het Scheperziekenhuis gebracht. (08-166485)

17-jarige automobilist veroorzaakt verkeersongeval

MEPPEL Vrijdagmiddag veroorzaakte een 17-jarige jongen uit Meppel een aanrijding op de Blankenstein. Hij raakte een overstekende scooter, een 17-jarig meisje uit Meppel. Zij was de straat al over maar de jeugdige automobilist raakte haar nog net, vermoedelijk door een te hoge snelheid. Daarna reed hij door. Een tijdje later werd hij aangetroffen op de A32, waar hij kon worden aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor het doorrijden na een ongeval en het rijden zonder rijbewijs. (08-166496)

Alcohol in het verkeer

BORGER Vrijdagavond controleerde de politie op de Drouwenerstraat een 45-jarige automobilist uit Borger. Hij had gedronken, bijna 1,5 promille en raakte meteen zijn rijbewijs kwijt. (08-166592)

Motorrijder met hoge snelheid langs wegwerkzaamheden

BEILEN Vrijdagavond reed een 30-jarige man uit Witharen met zijn motor over de A28. Langs de wegwerkzaamheden, waar een tijdelijke maximumsnelheid geldt van 90 kilometer per uur, werd zijn snelheid vastgesteld op 160. Dat levert hem een bekeuring op van 780 Euro. Bij wegwerkzaamheden geldt een hoger boetetarief. (08-166536)

Politie onderzoekt diefstal autobus

EMMEN Vrijdag meldde de eigenaar van een taxibedrijf dat een van zijn discobussen was gestolen. De betreffende horecabus, een geel met blauwe Volvo Berkhof, stond gestald bij een bedrijf aan de Phileas Foggstraat. De politie onderzoekt deze diefstal. (08-166537)

Politie onderzoekt diefstal lood

ASSEN Donderdagnacht is een groet hoeveelheid lood gestolen vanaf het winkelcentrum aan de Nobellaan. Over een lengte van ongeveer 300 meter is de loodflap weggehaald. De schade bedraagt 10.000 Euro. De politie doet onderzoek. (08-166350)

Winkeldieven aangehouden

ASSEN Vrijdagmiddag is in een supermarkt aan de Vestesingel een 48-jarige man uit Assen betrapt op de diefstal van een pakje shag. Hij werd aangehouden en krijgt een proces-verbaal. (08-166410)

Aan de Triade werd een 50-jarige man uit Stockholm (Zweden) aangehouden. Hij had allerlei spullen in een vuilniszak gestopt en was daarmee langs de kassa van een supermarkt gelopen zonder te betalen. Ook hij is aangehouden. (08-166569)

Man aangehouden na vernielingen

EMMEN Vrijdagnacht heeft de politie een 25-jarige Emmenaar aangehouden na een reeks vernielingen. Een getuige zag dat hij een bushaltepaal uit de grond trok aan de Laan van het Kinholt en belde de politie. Intussen bleef hij hem volgen en zag dat hij op het Stadion Meerdijk een raam van het stadion vernielde. Daarna kon de politie hem aanhouden. Later bleek ook nog dat hij aan de Laan van het Kwekebos een autoruit had vernield. De man kreeg na verhoor een dagvaarding mee. (08-166624)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.