Politie Groningen

Zaterdag 30 augustus 2008

Provincie Groningen, 30-08-2008

Delfzijl: Fries valt van bouwsteiger

Een 57-jarige man uit Akkrum is vrijdagmorgen gewond bij bouwwerkzaamheden aan een woning op het Winterpeil in Delfzijl. De Fries verstapte zich vermoedelijk op de bouwsteiger en viel enkele meters naar beneden. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie informeert de
arbeidsinspectie.

Usquert: bestuurder in de fout

De politie heeft vrijdagavond op de N363 bij Usquert een landbouwvoertuig van de weg gehaald. Het voertuig met aanhangwagen viel op omdat een grashakselaar met scherpe onderdelen aan de voorzijde zonder bescherming vooruit stak. Dit zou zeer ernstige consequenties kunnen hebben bij een aanrijding. Ook viel op dat het voertuig breder was dan is toegestaan en dat er geen markeringsborden voor de breedte waren gemonteerd. In de schemering zou een andere weggebruiker de breedte van het voertuig verkeerd in kunnen schatten. Bovendien vervoerde de 40-jarige bestuurder uit Scheemda op zijn aanhangwagen 1.500 liter dieselolie, waar geen vervoersdocumenten voor waren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: trucker verliest containers op rotonde

Een 59-jarige vrachtwagenchauffeur is vrijdagmiddag op de Osloweg in Groningen enkele containers verloren. De bestuurder uit Harkema reed op een rotonde toen plotseling de gestapelde lading begon te schuiven en van de aanhanger viel. Op dat moment waren er geen andere weggebruikers, waardoor alleen schade ontstond aan het wegdek. Uit onderzoek bleek dat de lading niet correct was vastgezet. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Fries.

Groningen: Stadjer gewond na vechtpartij

De politie heeft vrijdagmiddag in de Barestraat in Groningen een 21-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 31-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. De twee Stadjers kregen door onbekende reden ruzie en gingen met elkaar op de vuist. De oudste van de twee raakte daarbij dusdanig gewond dat hij behandeld moest worden door ambulancepersoneel. De 21-jarige Groninger is meegenomen naar het politiebureau en is ingesloten voor verhoor.

Haren: remproblemen veroorzaken val

Een 27-jarige scooterbestuurder uit Groningen is vrijdagmiddag gewond geraakt in de Kerklaan in Haren. De man verklaarde dat de voorrem van zijn scooter plotseling blokkeerde en daardoor voorover op het wegdek viel. Een toevallig passerende arts ontfermde zich over de Stadjer tot een ambulance kwam. De scooteraar is met armletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: vervelende man op Noorderzon

De politie heeft vrijdagnacht een 62-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Er kwamen bij de meldkamer meldingen binnen dat een onbekende man bezoekers van Noorderzon in het Noorderplantsoen lastig viel. Nadat agenten de aangeschoten Stadjer aan hadden gesproken over zijn gedrag, beloofde deze de dienders naar huis te gaan. Even later werden de agenten weer geattendeerd op de vervelende
evenementbezoeker. Hij bleek nu niet voor rede vatbaar en uitte diverse bedreigingen naar de dienders en enkele omstanders. De Stadjer heeft een nacht door moeten brengen in een politiecel.

Groningen: politie ingeschakeld bij verdachte situatie

De politie kreeg vrijdagnacht de melding dat in de Kerklaan een 30-jarige vrouw uit Groningen door een man was bedreigd. De melder noemde dat de verdachte in het bezit was van een mes. Agenten zagen het duo in de Kerklaan en hielden de 39-jarige man aan. De dienders namen daarbij direct het mes in beslag van de Groninger. Hij gedroeg zich opstandig en is weggebracht naar het cellencomplex. De 30-jarige Groningse bleek onder invloed van alcohol en gedroeg zich agressief in de richting van de agenten. Ze werd ter ontnuchtering meegenomen naar het politiebureau. Daar verklaarde ze dat ze enkele jonge kinderen had die alleen thuis waren. De politie heeft het zorgkader geïnformeerd. Beide Groningers zijn bekenden van elkaar.

Marum: automobiliste over de kop

De auto van een 53-jarige automobiliste uit Drachten is vrijdagmiddag zwaar beschadigd geraakt op de A7 bij Marum. De Friezin schrok vermoedelijk van een inhaalactie van een medeweggebruiker en stuurde plotseling richting de vluchtstrook. Ze raakte daardoor de macht over het stuur kwijt en schoot de berm in. Via een naastgelegen sloot kwam de auto na een koprol tot stilstand. De hevig geschrokken vrouw is door ambulancepersoneel bekeken, maar bleek er zonder verwondingen vanaf te zijn gekomen. Het verkeer op de A7 in de richting van Groningen heeft enige tijd verkeershinder ondervonden. De politie heeft een en ander in goede banen geleid.

Stadskanaal: alcomobilisten

De politie heeft vrijdag diverse bestuurders aangehouden die te diep in het glaasje hadden gekeken. Tegen alle bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Stadskanaal- In Stadskanaal werd s middags een 25-jarige automobilist uit Musselkanaal van de weg gehaald. De man reed in de Europalaan en viel op omdat hij geen verkeersgordel droeg. Toen agenten vroegen om zijn rijbewijs te tonen, bleek hij niet in het bezit te zijn van het roze papiertje. Uit een ademanalysetest kwam naar voren dat de Musselkanaalster bijna 0,8 promille alcohol in zijn bloed had. Nadat de naam van de alcomobilist werd gecontroleerd bleek dat de man nog diverse boetes open had staan. Zijn auto is in beslag genomen.

Steendam Bij een controle op de Damsterweg in Steendam is vrijdagavond een 64-jarige automobilist uit Delfzijl aangehouden voor rijden onder invloed. De man had een alcoholpromillage van ruim een promille. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten Een 28-jarige automobilist uit Nieuwe Pekela solliciteerde er vrijdagnacht naar om aangehouden te worden. Agenten reden van het parkeerterrein bij het politiebureau toen een automobilist uitbundig begon te zwaaien naar de politiewagen. Toen de politieauto de weg op draaide achter dit voertuig, voerde de bestuurder de snelheid op. Hierop gaven de agenten een stopteken, maar de Pekelder wilde er vandoor gaan. Even later bedacht hij zich en zette zijn voertuig stil op het Oostereinde. De wagen van de man bleek niet APK-gekeurd en ook was zijn rijbewijs al enkele jaren geleden ongeldig verklaard. Uit een blaastest werd bovendien duidelijk dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. De meter van het ademanalyseapparaat wees een promillage van 1,4 aan.

Winschoten De politie heeft vrijdagnacht in de Pekelderstraat in Winschtoten een 38-jarige automobilist uit Assen aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol. Agenten zagen de man rijden over de Stationsstraat en herkenden de Assenaar van een alcoholcontrole van een week eerder. Toen had hij ook te diep in het glaasje gekeken. Ook nu wees de test uit dat de man alcohol had genuttigd voordat hij in zijn auto was gestapt. Het alcoholpromillage was ruim 1,2 promille.

Nieuweschans: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

Een 57-jarige automobilist uit Heiligerlee heeft vrijdagmiddag zijn rijbewijs in moeten leveren. De bestuurder reed met hoge snelheid een onopvallende politieauto voorbij op de A7 bij Nieuweschans. Uit een trajectmeting van de politiewagen bleek dat de man met gemiddeld 171 km/u over de snelweg reed. Aangezien het een snelheidsovertreding was boven de 50 km/u, moest de inwoner van Heiligerlee direct zijn rijbewijs afgeven. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Blijham, Oosteinde: aantal geregistreerde voertuigen: 946, aantal overtredingen: 37, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Oude Pekela, Burgemeester Snaterlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 651, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Lauwersoog, Marneweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1363, aantal overtredingen: 144, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.