Ingezonden persbericht


Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie

PERSBERICHT

KNWU verlengt hoofdsponsorcontract met Rabobank

Amsterdam, 30 augustus 2008 In het Olympisch Stadion in Amsterdam hebben vandaag de voorzitter van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie, Marcel Wintels en Piet van Schijndel, lid van de Raad van Bestuur van de Rabobank een nieuw hoofdsponsorcontract getekend. De KNWU en Rabobank verlengen met dit contract de samenwerking tot na de Olympische Spelen in 2012.

Na 16 jaar samenwerking is dit de 4e verlenging van de samenwerking tussen KNWU en Rabobank. Voor de KNWU is de verlenging dan ook een blijk van vertrouwen van de Rabobank in duurzame relatie met de KNWU. Wij zijn erg verheugd met de verlenging van deze unieke en langdurige samenwerking met het A-merk Rabobank. Daarbij zijn we trots op het vertrouwen van Rabobank in KNWU en in de wielersport. Zeker nu de wielersport een lastige tijd doormaakt is het prettig dat we elkaar kunnen ondersteunen op gebieden waar winst te behalen is. De komende jaren gaan KNWU en Rabobank het partnership verder uitbouwen. Hiermee beogen we dat de breedte en top van de wielersport nog beter bediend worden, aldus voorzitter Marcel Wintels. De KNWU en Rabobank gaan in de nieuwe contractperiode gestalte geven aan bekende en nieuwe onderwerpen. Ledengroei en het vergroten van de betrokkenheid van wielerliefhebbers zijn belangrijke nieuwe items waaraan gewerkt gaat worden.

De samenwerking tussen de KNWU en Rabobank werd in 1996 gestart. Rabobank wilde naast de wielerploeg ook de breedte van de wielersport bedienen en vond in de KNWU een geschikte partner. Als hoofdsponsor van de KNWU steunt de bank alle nationale selecties, het totale opleidingstraject en sportstimuleringsprojecten. Daarnaast is de koppeling met verenigingen, organisatoren en lokale banken altijd een belangrijk onderdeel van de ondersteuning geweest.


---

Noot voor de redactie: (