Rabobank ook de komende 4 jaar sportbank

30/08/2008 12:30

Rabobank Nederland

Rabobank en de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) en de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) verlengden vandaag, tijdens de Rabo Fandag in het Olympisch Stadion te Amsterdam, hun succesvolle samenwerking tot na de Olympische Spelen van 2012. Eerder verlengde Rabobank al de contracten met de hippische sportbond (KNHS) en de Rabo Wielerploeg. Namens de Rabobank tekenden vandaag Piet van Schijndel en Sipko Schat, leden van de raad van bestuur, de nieuwe sponsorcontracten.

"Ook de komende 4 jaar zal sport voor de Rabobank een speerpunt zijn. De ondertekening vandaag is een bevestiging van het vertrouwen dat we hebben in de eerder gekozen sporten wielrennen, hockey en paardensport. We steunen deze sportbonden graag tot en met de Olympische Spelen van 2012 in Londen, in goede en slechte tijden", aldus de beide leden van de raad van bestuur van de Rabobank.

De samenwerking tussen de KNWU en Rabobank werd in 1996 gestart. Rabobank steunt als hoofdsponsor van de KNWU alle nationale selecties, het totale opleidingstraject en sportstimuleringsprojecten. Piet van Schijndel: "We vinden het belangrijk dat naast de wedstrijdsport ook de breedtesport, de recreatieve en jeugdsport aandacht krijgen. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de succesvolle Dikke Banden Races". Voorzitter Marcel Wintels van de KNWU: "Wij zijn erg verheugd met de verlenging van deze unieke en langdurige samenwerking met het A-merk Rabobank. Daarbij zijn we trots op het vertrouwen van Rabobank in KNWU en in de wielersport. Zeker nu de wielersport een lastige tijd doormaakt is het prettig dat we elkaar kunnen ondersteunen op gebieden waar winst te behalen is".

Tijdens de ondertekening werd bekend gemaakt dat de Rabobank naamgever en hoofdsponsor wordt van het EK 2009.

"De Rabobank is al 12 jaar hoofdsponsor van de KNHB en we zijn dan ook trots dat we deze samenwerking met nog eens 4 jaar kunnen verlengen, zegt Sipko Schat. Voorzitter Jan Albers van de KNHB: "De hockeysport maakt nog steeds een enorme groei door, een groei die mede door middel van onze langdurige relatie mogelijk is gemaakt.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.