Ingezonden persbericht


PRESS RELEASE
30 augustus, 2008

Met overwinning naar Japanse Formule 3 titel Game, set en match voor Carlo van Dam

Fuji - Carlo van Dam heeft vandaag op het circuit van Fuji het Japanse Formule 3 kampioenschap 2008 gewonnen. De Nederlandse coureur van Toyota Team TOM's deed dat in fraaie stijl, door vanaf pole position zijn zevende overwinning van het jaar te scoren, tevens de vijftiende podiumplaats in evenveel races. Met nog drie races te gaan is Carlo, die vorig jaar het Duitse F3 kampioenschap won, niet meer te achterhalen in de Japanse titelstrijd.

"Hiervoor ben ik begin dit jaar naar Japan gekomen", zegt Carlo. "Omdat ik vanochtend voor zowel de race van vandaag als morgen (zondag) de pole position pakte, had ik al aan een zesde plaats genoeg gehad om vandaag de titel veilig te stellen, maar ik wilde de race gewoon winnen. Fuji is het thuiscircuit van ons team en van Toyota en ik wilde het kampioenschap in stijl winnen. Dat lukte. Ik pakte bij de start de kop en

Carlo van Dam won vandaag met Toyota Team TOM's het Japanse Formule 3 kampioenschap. MORIYAMA had na één ronde al een voorsprong van ruim een seconde en liep vervolgens verder weg. Het circuit was nat, maar droogde op en werd steeds sneller. Mijn auto lag prima en ik ben extra blij dat we hier nu ook hebben gewonnen, want in de eerste races op Fuji, aan het begin van het jaar, zat ik weliswaar wel in de top drie, maar was ik toen nog niet tevreden over de snelheid. Ik ben enorm blij met deze titel en vooral met de manier waarop we het kampioenschap vandaag hebben beslist. Het team verdiend een groot compliment, want we hebben samen hard gewerkt aan dit succes en hier wederom maximaal gepresteerd."

Morgen wordt op Fuji de zestiende race van het Japanse Formule 3 seizoen verreden. Carlo vertrekt ook in die race van pole position.

END

Uitslag race 15: www.j-formula3.com/pdf/2008/r15-16fuji/Fuji-Sat-R15.PDF

Contact details (

Ingezonden persbericht