KNHS


Clinic Duitse voltigeteam Neuss op Hippiade

30 augustus 2008

Op de Hippiade voltige die vandaag op het KNHS centrum in Ermelo gehouden wordt heeft het Duitse voltigeteam dat heersend Wereldkampioen is bij de senioren een interessante demonstratie gegeven onder leiding van voltigeur Jessia Schmitz.

Het Duitse team dat uit 4 meiden bestond, aangezien de andere twee meiden nog niet aanwezig waren, lieten zien hoe ze voltigepaard Arkensas voor een wedstrijd voorbereiden. Het vijfjarige paard dat nog maar een jaar in de voltige meedraait was bedoeld als springpaard, maar bleek hier toch niet voor geschikt.

Longeur Jessica vertelt over de training: "Voordat we de individuele onderdelen gaan oefenen beginnen we met een warming up. Hierbij laten we het paard draven op de rechterhand. Dat is niet gebruikelijk omdat de voltige-oefeningen altijd plaatsvinden op de linkerhand in galop, maar dat is goed voor de afwisseling en helpt bij dit paard om goed te ontspannen. Na een paar rondes in draf en wat rustig werk op het paard van de meiden, laat ik het paard galopperen op de rechterhand. Pas als het paard goed opgewarmd is en fijn ontspant beginnen we met de oefeningen op de linkerhand. Daarna gaan we wat onderdelen uit de plicht en de kur oefenen. Zelf vind ik het ook belangrijk dat de jongeren uit het team die ook oefenen omdat ze een goede basis moeten hebben om met een team te kunnen werken."