Outhouse Festival op zaterdag 30 augustus 2008


Derde editie dance festival in openluchttheater Soesterduinen

CABRIO, SOEST, 20080806 -- Het meestal zo vredige dorpje Soest in het hart van Nederland wordt op zaterdag 30 augustus wakker geschud door een portie vooruitstrevende dansmuziek van de uiterste buitencategorie. Op de allermooiste festivallocatie van Nederland vindt die dag namelijk de derde editie van het inmiddels gerenommeerde Outhouse Festival plaats.

Festival
Het Outhouse Festival, een vooruitstrevend dance festival met uitzonderlijke artiesten en meeslepende muziek, is al sinds 2006 een begrip in Soest en omstreken. De locatie draagt in grote mate bij aan de unieke sfeer van het evenement: het wonderschone openluchttheater Cabrio, gelegen middenin de bosrijke entourage van de Soester Duinen in hartje Nederland. Outhouse hecht veel waarde aan het principe dat al haar artiesten ruim baan krijgen tijdens het festival. Opnieuw verdeeld over twee podia betekent dat een zomerdag vol warme techno, pompende house, gruizige electro en aan overgewicht lijdende dubstep.

Artiesten
De meest opvallende verschijning op het festival is wel de Berlijnse rasentertainer T. Raumschmiere. Na zijn wereldhit `Monstertruckdriver' in 2003 werd een heuse electropunkband geformeerd om vervolgens alle grote festivals plat te spelen. Met de kraker `E' op zak en een aanstaand nieuw album is Marco Haas in 2008 levendiger dan ooit, sterk ontvlambaar zelfs!

Nederlands sterkste internationale troef op technogebied, want zo mag Shinedoe gerust genoemd worden, zoekt iets subtielere wegen, maar is op de dansvloer uiteindelijk net zo trefzeker. Daarnaast vuurt Redshape, geheimzinnig verscholen achter zijn rode masker en gewapend met een batterij aan live-apparatuur, een dodelijke combinatie van (Detroit georiënteerde) techno, acid en electro af. Het kan niet anders dan dat er een grootheid schuil gaat achter deze rode identiteit.

Een bijzondere vermelding verdient ook 2562 uit Den Haag. Grootgebracht met Plastikman en Maurizio gooit deze NL Dubsteptrots internationaal heel hoge ogen met zijn recentelijk verschenen `Aerial' album. Verantwoordelijk voor de beste dj-set ooit op Soester grondgebied is zonder meer Lady Aida, inmiddels de 50 jaar gepasseerd maar muzikaal een stuk jonger, avontuurlijker en gepassioneerder dan menig nakomeling. Hieronder valt Applescal niet, want dit is gewoon Nederlands grootste talent op melodieus technogebied. Border Community moet op den duur écht gaan uitkijken.

Laten we echter vooral niet Sandrien vergeten, Human Beings' Allert, de doldwaze acid-capriolen van 030303 en Dub Infusions dat zowat de hele vaderlandse dubsteptop meebrengt. Visueel begeleid door vj Slof en verbaal ondersteund door Django de Vries kun je vanaf 14.00 uur in de middag tot middernacht terecht in het tussen Soest en Soestduinen gelegen openluchttheater. Al met al tien uur smullen van muziek, 800 medeliefhebbers, het sprookjesbos en heerlijke hapjes en drankjes. Marathonfeestgangers dienen zich na middernacht te melden op de officiële Outhouse Afterparty in De Kelder te Amersfoort.

Programma
Het programma van zaterdag 30 augustus aanstaande ziet er als volgt uit:

Full Spectrum podium
T.Raumschmiere DJ-Set (Shitkatapult, DE) * Shinedoe (100% Pure) * Redshape live (Music Man, DE) * 2562 (Tectonic) * Lady Aida (Rebelbass) * Applescal live (Manual) * Sandrien * VJ Slof * Django de Vries

Dub Infusions/030303 podium
Gomes (Oi) * FKA (Randstad Rollaz) * T-Mus (Subway) * Osiris (Dubstep.nl) * 030303 DJ-Team * Allert live (Human Beings)

Informatie
Het Outhouse Festival vindt plaats op 30 augustus van 14.00 uur tot middernacht in het openluchttheater Cabrio aan de Soesterbergsestraat 140 in Soest. Kaarten zijn verkrijgbaar via de online voorverkoop op de website van Outhouse en kosten daar slechts ¤ 17,50 per persoon. Aan de dagkassa kosten kaarten ¤ 20,- per persoon. De minimum leeftijd is 18 jaar. Kijk voor meer informatie op www.outhouse.nl, www.fullspectrum.nl, www.planet-kl.com en www.030303.nl. NB: aan de poort wordt gefouilleerd.





Ingezonden persbericht