Aanpak Oliecrisis vergt draconische maatregelen:


Verklaring van Den Haag biedt uitkomst voor oliecrash

DEN HAAG, 20080822 -- Aangezien olie een onmiskenbare grondstof is voor vrijwel alle sectoren van de economie, zal het door deskundige organisaties zoals het Instituut Clingendael en het Internationaal Energie Agentschap voorspelde spoedige en wereldwijde tekort aan olie een catstrofaal effect op onze samenleving hebben, te vergelijken met de gote crisis die in 1929 begon. De aanpak van deze crisis vergt draconische maatregelen, die worden voorgesteld in de Verklaring van Den Haag, Universele Verklaring voor het Behoud van de Beschaving.

Alternatieve energiebronnen zoals zonne energie maken alleen nog een kans als regeringen het economisch heft stevig in handen nemen en de economieen omvormen zoals president Roosevelt dat in 1942 deed nadat Japan een deel van de Amerikaanse vloot had vernietigd.
Inkrimpende sectoren zoals de automobiel en vliegtuigindustrie krijgen overheidsopdrachten voor de bouw van windparken en zonnespiegelcentrales. Inkomstenbelastingen gaan omhoog, maar groene investeringen worden volledig aftrekbaar. Met dergelijke maatregelen kan massale werkloosheid worden voorkomen en de vraag naar olie worden gereduceerd.

Deze maatregelen worden oa. voorgesteld in de Verklaring van Den Haag, Universele Verklaring voor het Behoud van de Beschaving, waarvan de defintieve tekst op zaterdag 30 augustus in het Haagse World Forum Congrescentrum wordt vastgelegd op de komende Groene Bilderberg Conferentie.

Iedereen die de verklaring mee wil vormgeven, kan een amandement op de concept tekst in dienen en dit opsturen naar emailadres: info@cipww.com.
De concepttekst is te zien op de homepage van de website www.cipww.com.
Alle ingediende amandementen zullen daarop ook te zien zijn.
Alleen amandementen van deelnemers zullen ter sprake komen.

Op de conferentie zal een project worden voorgesteld voor de bouw van een grote solar laser installatie in de hoge bergen van Georgie, welke project veel zonne-energie gaat leveren voor de bewoners van dit mooie land. Een consortium van bedrijven zal dit project met bedrijven en de overheid uit Georgie gezamenlijk ontwikkelen, waarbij ondersteuning wordt gezocht van alle partijen die bij het bereiken van een structurele oplossing in de regio betrokken zijn.

Omdat in 2014 de Olympische Winterspelen in de nabijgelegen Russische plaats Sochi aan
de Zwarte Zee van start gaan kan het project gaan bijdragen aan een goede verstandhouding tussen Rusland, Georgië en alle deelnemende landen.

Zie sochi2014.com .

Het project draagt de naam EUROPOLIS en is gericht op een wereldwijde krachtenbundeling wat betreft energie-innovatie, duurzaamheid en schone lucht. Er wordt ook samengewerkt met de vele bedrijven die zich richten op zonne-energie. Zie www.photovoltaic-conference.com .