Museum der Badekultur toont originele Romeinse thermen


Nieuwe toeristische trekpleister nabij de Eifel

ZüLPICH (D), 20080828 -- Dit weekend opent in Zülpich, nabij Köln, het nieuwe Museum der Badekultur. Pronkstuk van het museum vormen de originele Romeinse thermen. In de jaren 30 ontdekten archeologen in Zülpich een van de best bewaard gebleven Romeinse badhuizen ten noorden van de Alpen. Pas later bleek het een sensationele vondst.

Deskundigen en historici beseften de waarde waarna is besloten over de bijna 400 vierkante meter grote thermen een museum te bouwen over de cultuur van het baden. In het geheel nieuwe museum krijgen bezoekers, een boeiend beeld van baden, van historie tot de tegenwoordige tijd.

Het vestingsstadje Zülpich ligt in de Voreifel. Met dit museum krijgt de stad een bijzondere toeristische attractie. Verwachting is dat het veel bezoekers trekt vanuit de regio tussen Köln, Bonn en Aachen. Daarnaast is het museum ook voor dagtrips vanuit Nederland en België erg aantrekkelijk. De directe omgeving van het nieuwe museum biedt veel mogelijkheden het bezoek aan te vullen met activiteiten in cultuur en natuur.

Römerthermen Zülpich
Museum der Badekultur
Mühlenberg
53909 Zülpich (nabij Köln)
Website: www.roemerthermen-zuelpich.de

Initiatiefnemer van het museum is Stadt Zülpich met ondersteuning van de Förderstiftung "Römerthermen Zülpich - Museum der Badekultur" en de Zülpicher Geschichtsverein e.V. Het museum is verder mogelijk gemaakt met ondersteuning van het Ministerium für Bauen und Verkehr des Landes NRW, NRW-Stiftung Naturschutz, Heimat- und Kulturpflege, Landschaftsverband Rheinland, Kreis Euskirchen en EuRegionale 2008.