Vierde editie World Statues Festival op 30 en 31 augustus 2008

21/07/2008 14:58

Hagen Events B.V.

Vierde editie World Statues Festival op 30 en 31 augustus 2008

De wereld staat één weekend stil in Arnhem met 300 levende standbeelden

Arnhem staat stil het laatste weekend van augustus, want op 30 en 31 augustus 2008 vindt voor de 4e keer het WK Living Statues plaats, tijdens het WORLD STATUES Festival. Op zaterdag 30 augustus zal de Nederlands Kampioen Kids Statues worden gekozen. Op zondag 31 augustus strijden amateurs en professionals uit alle werelddelen om de 1e prijs en de publieksprijs. Het grootste evenement op het gebied van levende standbeelden wordt dit jaar grootser dan ooit tevoren.

Of het nu Barcelona, Rio de Janeiro, Amsterdam, Toronto, New York, Tokio of Melbourne is: overal vertonen de prachtigste straatkunstenaars hun kunsten als living statue. Maar op 30 en 31 augustus zal het stil en leeg zijn in de wereldsteden. Want dan staan de allerbeste levende beelden allemaal in Arnhem en gaan ze gezamenlijk strijden om de de titel: Wereldkampioen Living Statues.

WORLD STATUES Festival

Meer dan 300.000 mensen uit heel Nederland, maar ook van ver over de grenzen, bezoeken het imposante evenement en kijken uren hun ogen uit.

Worlds Statues groeit steeds meer uit tot een groots festival met overal in de stad concerten, straattheater, optredens en overig vermaak.

KIDS STATUES Zaterdag 30 augustus - 13.00 tot 17.00 uur

De mooiste kinderstandbeelden uit het hele land zijn te zien rondom de statige Eusebiuskerk. Dit levert prachtige,gekke, maar ook veel vertederende plaatjes op. Rond 16.45 uur begint de afsluitende ceremonie, waarbij alle beelden nogmaals hun opwachting zullen maken tijdens de parade, gevolgd door de prijsuitreiking. Een kinderjury, die bestaat uit kinderen die in film, musical en theater actief zijn, zal samen met het publiek de winnaars uitkiezen. Er is een 1e prijs van de vakjury te winnen, een publieksprijs en een kinderjuryprijs.

Introdans, Toneelgroep Oostpool en Het Gelders Orkest

De drie grote gezelschappen van Gelderland verlenen hun medewerking aan het World Statues Festival. In de vorm van workshops voor kinderen en amateurs besteden Introdans en Toneelgroep Oostpool aandacht aan 'stilstaan, bewegen en dramatische expressie'. Het Gelders Orkest luistert het festival op zaterdag 30 augustus op met een gratis concert. Dit concert vindt plaats in de Stadhuishal in Arnhem vanaf 16.00 uur en zal onder leiding van dirigent Martin Sieghart delen van Mozarts Don Giovanni ten gehore brengen.

Theater en muziek - Opening World Statues Festival

De organisatie van World Statues Festival is trots op de extra artistieke toevoeging die het evenement dit jaar krijgt. Op zaterdagavond opent World Statues voor het eerst op spectaculaire wijze met een groots theaterspektakel op het Kerkplein. Fantasie wordt werkelijkheid in de prachtige voorstelling 'The Fool', een Amerikaans-Nederlandse co-produktie van Redmoon Theater (Chicago, USA) en Tukkersconnexion (Rotterdam). Een voorstelling die alleen in Arnhem te zien is tijdens hét festival van de levende beelden.

Wereld Kampioenschap LIVING STATUES Zondag 31 augustus - 13.00 tot 17.00 uur

De zondag is gereserveerd voor het WK Living Statues, maar ook amateurs op dit gebied zijn deze dag al in de stad om hun kunsten te tonen. Er zijn vele prijzen te vergeven in diverse categorieën.

Een vakjury van de categorie professionals kiest naast een 1e en 2e prijs in het WK ook een Nederlands Kampioen.

De winnaar van de publieksprijs wordt zoals ieder jaar door het publiek uitgekozen.

De amateurs worden door de amateurjury beoordeeld.

Spetterende slotceremonie

De vierde editie van World Statues zal worden afgesloten met een groots spektakel. Rond 18.00 uur geven alle levende beelden nog één keer acte de présence tijdens de

World Statues Parade 2008, waarna de prijsuitreiking de dag afsluit.

Fototentoonstelling op diverse locaties

Foto's van vorige edities van het World Statues Festival worden tentoongesteld op diverse plekken in Arnhem.

Kijk voor meer informatie over het festival op www.worldstatues.nl.





http://www.worldstatues.nl