RTL Group

'Eigen Huis & Tuin' verbouwd terug bij RTL 4

Al vijftien jaar doet Nederland op zaterdagmiddag, voordat met verbouwen of tuinieren wordt begonnen, eerst inspiratie op bij het RTL 4-programma Eigen Huis & Tuin. Komend seizoen gaat het langstlopende klusprogramma van de Nederlandse televisie zelf op de schop, want vernieuwen zit in het bloed. Het resultaat van deze metamorfose is voor het eerst te zien op zaterdag 30 augustus.

Het eerste dat opvalt is de nieuwe presentatrice, Quinty Trustfull. Zij geeft samen met klusser Thomas Verhoef en tuinman Lodewijk Hoekstra vorm aan de verandering. Maar komend seizoen zijn er nog meer bekende namen, namelijk die van bekende ontwerpers. In de miniseries (die zon drie weken lopen) wordt in beeld gebracht hoe het ontwerp tot stand komt en natuurlijk hoe de uitvoering ervan verloopt. In de eerste aflevering bijt tuinarchitect Dick Beijer het spits af. Hij ontwierp tuinen voor Elton John, Linda de Mol en Gordon. Gedurende drie weken volgen we de totstandkoming van de minimalistische tuin die Dick Beijer speciaal voor Eigen Huis &Tuin heeft ontworpen.

In elke aflevering gaan Quinty, Thomas & Lodewijk naar de locatie van de week. Dit seizoen gaan ze niet alleen naar een straat, maar ook naar een brandweerkazerne, een studentenhuis en een kinderdagverblijf. Op de locatie van de week worden verschillende klussen uitgevoerd onder de bezielende leiding van het Eigen Huis & Tuin-trio. Verder gaat Quinty binnenkijken in spraakmakende interieurs, ontmoet ze bekende stylisten én aanstormende ontwerpers en bekijkt ze de laatste trends op interieur- en stylinggebied.

Uitzending: vanaf zaterdag 30 augustus, tussen 18.05 en 18.55 uur.

Website: Eigen Huis & Tuin

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl

Deze site maakt uitgebreid gebruik van de mogelijkheden van JavaScript. Uw browser ondersteunt geen JavaScript of JavaScript-ondersteuning is uitgeschakeld. Hierdoor zult u bepaalde onderdelen van de site niet kunnen gebruiken.