Stadsdeel Amsterdam-Noord

Uitmarkt 2008 komt naar Amsterdam-Noord!

Zaterdag 30 augustus en zondag 31 augustus strijkt de Uitmarkt neer in Amsterdam-Noord. Theater M-Lab is de eerste Uitmarktlocatie aan de Noordelijke IJ oever. Stadsdeelvoorzitter Rob Post is erg enthousiast over de komst van de Uitmarkt: "Steeds meer mensen weten Amsterdam-Noord te vinden. Wij hopen met de komst van dit evenement dat nog meer mensen dit mooie stadsdeel ontdekken en hier kunnen genieten van de vele evenementen".

De Uitmarkt verschijnt dit jaar voor de 31e keer. Het is voor het eerst dat de Uitmarkt zich deels vestigt in Amsterdam-Noord. Bezoekers kunnen in de theaterzaal van M-lab genieten van verschillende optredens en ook buiten komt een podium direct aan het IJ staan. In de zaal komen optredens van jonge artiesten die op het punt staan door te breken voor het grote publiek. Voorbeelden van de programmering zijn: Daniël Samkalden en Ad Visser.
Op het buitenpodium treden verschillende artiesten op, zoals: Jeroen Zijlstra, Jan Rot en Marjolijn Meijers.

Er wordt speciaal een pont ingezet om bezoekers van en naar de Uitmarktlocatie in Noord te brengen. De pont vaart van de kop van Java-eiland en komt aan bij het M-lab in Noord.

Plattegrond Uitmarkt 2008


---

----------------------

Marieke Derksen
Afdeling Communicatie
Stadsdeel Amsterdam-Noord
Telefoon: 020-634 9955