Gemeente Assen


Chinajaar eindigt op 30 augustus met spectaculair Chinees Cultuurfestival

Assen, 13 augustus 2008

De dag voordat Assen het wereldberoemde Terracottaleger weer uitzwaait, wordt de stad voor de laatste keer gehuld in Chinese sferen. Kom 30 augustus naar het Koopmansplein, als Assen wordt omgetoverd in 'China Town'.

Centraal staat een gevarieerd muziekprogramma waarin Chinese en Europese klanken samensmelten. Een verrassende combinatie. Heeft u de draken- en leeuwendansen het afgelopen jaar gemist? Zaterdag 30 augustus worden de kleurrijke demonstraties voor de laatste keer in Assen opgevoerd. Meer interesse in Chinese hapjes of hebbedingetjes? Breng dan een bezoekje aan de Chinese markt. Ook zijn er allerlei workshops voor jong en oud.

Benieuwd?
Kom 30 augustus tussen 11.00 en 17.00 uur naar het koopmansplein. Kijk ook op www.gochina-assen-groningen.nl voor meer informatie.

Maak je eigen Terracotta leger!
Voor alle jeugd is op 13 augustus en op 29 augustus een workshop op het Koopmansplein: Maak je eigen Terracotta leger! Alle eigengemaakte krijgers van klei worden tentoongesteld op 29 en 30 augustus op de Brink bij het Drents Museum. Ook krijgen de deelnemers een foto thuisgestuurd van hun eigengemaakte beeld. Word dus kunstenaar en kom op 13 en 30 augustus naar het Koopmansplein!