Gemeente Barendrecht

Wethouder Nootenboom opent nieuwe korfbalvelden

BARENDRECHT (vrijdag 29 augustus 2008) - Op zaterdag 30 augustus omstreeks 16.00 uur opent wethouder Nootenboom de nieuwe velden van de Barendrechtse korfbalvereniging Vitesse. Dit heuglijke feit vindt plaats bij de vereniging op sportpark De Bongerd aan de Dierensteinweg.

De afgelopen tijd zijn de twee oudere kunstgrasvelden gerenoveerd en een derde kunstgrasveld is aangelegd. Daarnaast is een deel van het terrein opnieuw betegeld en het gras is ingezaaid. Begin dit jaar zijn de voorbereidingen op deze werkzaamheden getroffen en in de zomervakantie is de uitvoering van start gegaan. Dit was nodig, omdat de huidige kunstgrasvelden versleten waren en onvoldoende plaats boden voor het groeiende ledental.

Overige feestelijkheden
Naast de opening van de velden vinden er nog twee belangrijke handelingen plaats; de presentatie van de nieuwe hoofdsponsor (Notariskantoor Groeneveld en van Houdt) en de opening van het jubileumjaar. Tijdens deze dag, waarmee het korfbalseizoen wordt geopend, wordt het logo voor het komende jubileumjaar onthuld en de aangepaste website gelanceerd. Korfbalvereniging Vitesse bestaat op 2 juni 2009 75 jaar.

Na de opening van de velden door wethouder Nootenboom, sluit het eerste team van Vitesse een periode van drie trainingsweken af met een oefenwedstrijd. De selectie van Vitesse, die een aantal nieuwe gezichten kent, staat onder leiding van de nieuw aangestelde hoofdtrainer Mark Sijstermans. Vitesse is vorig seizoen kampioen geworden en korfbalt op het veld en in de zaal in de 1e klas district.


---

Noot voor de redactie,