KNHS

terug

Informatieve clinic van Sven Harmsen
30 augustus 2008

Ermelo (KNHS) In het middagprogramma van de Hippiade is door jeugd bondscoach Sven Harmsen een uiterst leerzame clinic verzorgd. Harmsen benadrukte daarbij vooral het belang van het goede en correcte rijden.

Voor de gelegenheid had Harmsen de ponyruiters Kevin Jochems met pony Ice Cream en Jesper Romp met Dollar Girl mee genomen. Beide ruiters hebben goede prestaties neergezet in de Hartog Lucerne Trophy. Deze competitie voor Z-springcombinaties uit de categorie D wordt ook in belangrijke mate beoordeeld op de manier van rijden door de ruiters, en dat is waar het om gaat benadrukt Harmsen.
Harmsen liet de ruiters eerst rustig loswerken waarbij hij benadrukte dat het belangrijk is om veel overgangen en wendingen te rijden. Na het loswerken werd rustig los gesprongen over wat lagere hindernissen en later werden wat lijnen uit het parcours dat in de hoofdring stond opgesteld overwonnen.
Harmsen benadrukte ook het belang van de rust bij de ouders. Sven had een tijd staan kijken op het achterterrein bij het L-springen en had zich daarbij verbaasd over het luidruchtige aanmoedigen van diverse ouders.
JvZ