Politie Zuid-Holland-Zuid

30/8 Alblasserwaard Vijfheerenlanden

Dordrecht, 30-08-2008 o Persberichten district II

JAN KLAASSEN AANGEHOUDEN
GORINCHEM Een 29-jarige man uit Gorinchem is op 29 augustus op het politiebureau aan de Willem de Vries Robbéweg aangehouden. Hij zou diezelfde dag een 19-jarige man uit Gorinchem met een mes hebben bedreigd. De verdachte had van het slachtoffer een mobiele telefoon afgepakt. De 19-jarige wilde dat niet en er ontstond een scheldpartij, waarbij de verdachte ineens een mes tevoorschijn gehaald zou hebben. In zijn aangifte meldt het slachtoffer dat hij door naar achter te stappen kon voorkomen dat hij met het mes werd geraakt. Het slachtoffer wist snel weg te komen. De verdachte meldde zich later op het politiebureau, kennelijk zwaar dronken. Hij zei Jan Klaassen te heten en was niet in staat een zinnig woord uit te brengen. Hij mocht meteen blijven en is in verzekering gesteld.

VIJF AANHOUDINGEN TIJDENS ZOMERFEESTEN
GORINCHEM Tijdens de Gorkumse Zomerfeesten is de avond en nacht van 29 op 30 augustus relatief rustig verlopen. De sfeer was over het algemeen ontspannen en gezellig. In totaal werden vijf mannen 18, 19, 19, 21 en 29 jaar van aangehouden uit respectievelijk Gorinchem, Kedichem, Sleeuwijk (2x) en Dunston (Engeland). De Nederlandse verdachten maakten zich schuldig aan openbare dronkenschap, baldadigheid, belediging en het niet voldoen aan een bevel of vordering. De 29-jarige Engelsman had een 30-jarige man uit Utrecht op zijn gezicht geslagen. De verdachte was dronken. Hij mocht de nacht in de cel doorbrengen. De overige arrestanten werden allen na verhoor in vrijheid gesteld.

HUISELIJK GEWELD
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 29-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam is op 30 augustus op de Peulenstraat aangehouden. Hij zou zijn 41-jarige vriendin, eveneens uit Hardinxveld-Giessendam, hebben geschopt en geslagen. De twee hadden ruzie over geld. De vrouw heeft aangifte gedaan en de man is in verzekering gesteld.

VECHTPARTIJ
PAPENDRECHT Bij een vechtpartij tussen enkele tientallen jongeren zijn in de avond van 29 augustus op en rond de Lijsterbeshof enkele gewonden gevallen. In een woning in deze straat was op dat moment een feestje aan de gang. Door nog onbekende oorzaak raakten Papendrechtse en waarschijnlijk Sliedrechtse jongeren met elkaar in gevecht. Daarbij zouden bierflessen, riemen en kettingen en fietspompen zijn gebruikt. De gewonde jongeren liepen schaafwonden, kneuzingen en hoofdwonden op. Bij de komst van de politie liepen de meeste jongeren weg. Geen van gewonden hoefden naar het ziekenhuis. Niemand werd aangehouden, mede vanwege het feit dat ook niemand aangifte wilde doen. Na de komst van de politie keerde de rust snel weer.