Politie Zeeland


---


W-1712-2008 Touringbus in brand gestoken, Middelburg
Aan de Sir Winston Churchilllaan is vrijdag tegen middernacht een touringbus in brand gestoken. Bleek te gaan om een Engelse dubbeldekker.
Omdat niet bekend was waar de chauffeur verbleef, werd in eerste instantie er vanuit gegaan dat die mogelijk nog in de bus zou slapen. Omdat de bus vol rook stond, werd door de brandweer een tweetal ramen van de bus ingeslagen. In de bus was niemand aanwezig. De brandweer heeft vervolgens de brand geblust.
Het bleek te gaan om een Engelse dubbeldekker die zaterdag voor een schoolreis zou vertrekken naar Engeland.

O-1713-2008 Rijbewijs kwijt voor rijden onder invloed, Tholen
De politie heeft zaterdag rond 03.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 29-jarige Rotterdammer.
De man reed zonder verlichting in zijn auto over de Eendrachtsweg. Nadat hij een stopteken had gekregen, werd van hem een blaastest afgenomen. Bleek dat hij ruim 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs moest hij vervolgens inleveren.

Z-1714-2008 Getuigen gezocht van mishandeling, Terneuzen
De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling van een 17-jarige jongen uit Terneuzen.
Hij was zaterdagmorgen rond 04.45 uur op weg om kranten te gaan bezorgen. Toen hij over de Van Steenbergenlaan fietste, werd hij aangeroepen door een tweetal hem onbekende jongens die daar liepen. Hj reageerde hier niet op en fietste verder. Ter hoogte van het Schippersinternaat werd hij door één van de jongens zonder enige reden van zijn fiets getrokken en meerdere malen hard in zijn gezicht geschopt en geslagen. Toen hij riep dat hij niets bij zich had, renden beide daders weg. De jongen liep bij de mishandeling schaafwonden en diverse blauwe plekken op in zijn gezicht. Hij is voor behandeling naar de Huisartsenpost gebracht.
Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

W-1715-2008 Bromfietsster botst op auto, Westkapelle
Op de Grindweg vond zaterdagmorgen rond 11.45 uur een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets.
Een 67-jarige vrouw uit Nijmegen wilde rechtsaf het terrein van het Badmotel oprijden. Zij zag hierbij de bromfiets, die naast haar op het fietspad reed, over het hoofd. De bromfietser, een 18-jarige inwoonster van de gemeente Veere, probeerde nog te remmen maar botste tegen de zijkant van de auto. De 18-jarige bromfietsster is met een pijnlijke rug voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.





Politie Zeeland