Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Wapenveld -   Vijftal aanhoudingen op Piratenfeest        |
Tijdens het overwegend goed verlopen Megapiratenfestijn in Wapenveld, deden zich vrijdagavond 29 augustus toch enkele opstootjes voor, waarbij de politie een vijftal mannen heeft aangehouden voor mishandelingen, ordeverstoringen, het belemmeren van het politiewerk en het niet voldoen aan de politiebevelen. Een 22-jarige verdachte verzette zich bij zijn aanhouding dermate, dat zelfs een flinke beet van een politiehond nog niet voldoende was om zich over te geven.

Een 22-jarige man uit Wapenveld moest met gepast geweld en met inzet van een politiehond worden aangehouden, nadat hij - na afloop van het festijn op de afvoerroute, een politieman bleef beletten zijn werk te doen bij een klein opstootje. Een flinke beet van de politiehond was zelfs niet voldoende om de man bij zinnen te brengen. Hij kon uiteindelijk toch door een paar politiemensen worden overmeesterd en daarna worden ingesloten. Een 39-jarige Apeldoorner werd aangehouden en ingesloten nadat hij zijn vriendin door te slaan had mishandeld. Een 21-jarige man uit Hattem werd ingesloten omdat hij een beveiligingsmedewerker mishandelde. Deze beveiliger liep letsel op in zijn gezicht en zijn gebit werd beschadigd.

Twee jongens van 20 en 21 jaar uit Schalkhaar werden uit de feesttent verwijderd en aangehouden wegens verstoren van de feestelijkheden. Ze veroorzaakten overlast op de dansvloer.

|     |Harderwijk - man ingesloten na huiselijk geweld           |
Een 34-jarige man uit Harderwijk is vrijdagavond 29 augustus ingesloten nadat hij in zijn woning zijn vrouw had mishandeld.

De vrouw deed aangifte. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

|     |Drankrijders gepakt                                       |
Ermelo
Een 43-jarige bestuurder van een bestelbus raakte vrijdag 29 augustus rond 18.00 uur op de Garderenseweg van de weg. Hij bleef in de berm steken en moest er uit gesleept worden. De bestuurder had alcohol gedronken. Hij blies na zijn aanhouding 720 ugl = 1,6 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en een proces-verbaal volgt.

Putten

Een 28-jarige autobestuurder uit Putten bleek in de nacht van vrijdag op zaterdag 30 augustus rond 05.00 uur bij een controle op de Garderensweg in Putten onder invloed van alcohol. Hij blies na zijn aanhouding 660 ugl = 1,5 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en een proces-verbaal volgt.

|     |Hattem - Bestuurder onderinvloed alcohol en drugs         |
Een 27-jarige autobestuurder uit Well bleek zaterdag 30 augustus kort na midderrnacht (00.10 uur) bij een controle op de A50 onder invloed van alcohol. Hij blies 0,4 porm. Vanwege zijn opvallende gedrag vermoedden de politiemensen dat hij drugs gebruikt had. Hij verklaarde wiet te hebben gerookt en sopeed te hebben gesnoven. Van de man is bloedproef genomen, waarvan de uitslag over enkele dagen bekend zal zijn.

De bestuurder bleek verder niet in het bezit van een geldig rijbewijs en gaf een valse naam op. Omdat zijn laatst opgegeven identiteit niet direct worden vastgesteld werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

-----------------------
(

(


---- --