Ingezonden persbericht

Teleurstellende tweede trainingsdag voor het DeGraaf Grand Prix Team in Misano

Het DeGraaf Grand Prix Team heeft tijdens de tweede kwalificatie van de GP Cinzano di San Marino e Riviera di Rimini niet de gewenste resultaten behaald. Stevie Bonsey en Danny Webb beginnen morgen vanaf de vijfde startrij aan de race op respectievelijk de zeventiende en twintigste plaats. Hugo van den Berg vond niet de gehoopte verbetering en start morgen vanaf de 39e positie.

In de ochtendsessie kwamen Stevie Bonsey en Danny Webb ook niet verder dan de vijfde startrij met een achttiende en twingste positie. Hugo van den Berg sloot deze sessie af op een 38e plaats. Het team werkte hard aan de set-up van de vering. Amerikaan Bonsey testte een ander type band die uiteindelijk de beste keuze bleek te zijn voor de warme weersomstandigheden. Danny Webb zocht naar de fijnafstelling van de voorvork, maar vond de ideale set-up niet. Van den Berg probeerde veel verschillende set-ups maar het mocht niet baten. De man uit Hulshorst gaf later te kennen dat de reden voor de tegenvallende tijden bij hem zelf lag.

Tijdens de kwalificatiesessie koos het team voor een andere afstelling van de vering en banden. Uit de data leken de aanpassingen stappen in de juiste richting. In de praktijk pakten de modificaties verkeerd uit. Stevie Bonsey en Danny Webb konden nauwelijks hun kwalificatietijden van de vrijdag verbeteren. De Amerikaan en de Engelsman staan derhalve morgen samen op dezelfde startrij. Hugo van den Berg liet progressie zien maar dat bracht hem niet verder naar voren op de grid. Van den Berg begint morgen als 39e aan de race op het bloedhete circuit van Misano.

Stevie Bonsey (17e, 1:45,394): "Nou, vandaag was het zeker niet mijn beste dag. Vanmorgen voelde ik me goed en dacht ik dat ik me in de tijdtraining zou kunnen verbeteren. We voerden wat aanpassingen door aan de motor, maar ik denk dat we de verkeerde kant op zijn gegaan. Aan het eind van de training zat ik in een goed rondje. Maar in de laatste bocht crashte ik bijna over de hobbels en ik kon een verbetering van mijn tijd wel vergeten. Als ik maar goed start, weet ik dat ik morgen mee kan. M'n raceritme is goed."

Danny Webb (20e, 1:45,566): ""De sessie van vanmiddag liep niet zoals ik had verwacht. Na de training van vanmorgen hadden we de motor wat veranderd. Jammer genoeg werkte het niet. Maar we weten wel wat wél werkt. Ik heb nog steeds veel vertrouwen voor de wedstrijd en ik ga er alles aan doen om een goed resultaat te behalen."

Hugo van den Berg (39e, 1:47,891): "We konden vandaag niet genoeg verbeteren. De eerste sectie gaat goed maar in de stop en go bochten verlies ik veel tijd. Die bochten zijn erg moeilijk voor mij. Dit weekend gaat het tot nu toe niet goed en ik ben dan ook absoluut niet blij. In de race hoop ik in een groepje terecht te komen en dan probeer ik een zo goed mogelijk resultaat te halen."