Gigaracing

Van der Garde breidt voorsprong opnieuw uit met derde plaats

Giedo van der Garde heeft in de eerste race op de Nürburgring uitstekende zaken gedaan in de strijd om de titel in het World Series by Renault-kampioenschap. Nadat hij zich 's ochtends naar pole-position had gereden, moest hij de eerste race vanaf de achtste plaats starten. In een hectische race werd hij vervolgens derde, nadat vele concurrenten hun eigen glazen ingooiden.

Gepubliceerd: Saturday 30 August 2008

"De kwalificatie verliep beter dan we in eerste instantie dachten", zei Giedo. "Even leek het erop dat we niet eens in de Superpole zouden komen, maar gelukkig ging het goed en toverden we een knappe ronde uit de hoed, waarmee we op pole staan voor de hoofdrace. De start verliep redelijk, maar bij het aanremmen voor de eerste bocht zag ik Charles Pic als een dolle komen aanstormen, dus ik week uit en hij zorgde voor een flinke chaos. Ik werd gelukkig door niemand geraakt en kon als zevende verder."

"Vervolgens verliep alles eigenlijk naar wens. Flink wat jongens gingen voor me in de fout, waardoor ik steeds een plaatsje op kon schuiven. In de slotfase lag ik derde en was ik heel erg snel, maar ik kon Fauzy, die tweede lag, niet meer achterhalen. Derde is een prima resultaat en we hebben opnieuw erg goede zaken gedaan in het kampioenschap. Morgen start ik vanaf pole en hoop ik voor de winst te gaan."