Politie zoekt getuige(n) van aanranding

Mierlo, 31-08-2008 o De politie is op zoek naar een man die getuige is geweest van de aanranding van een 13-jarig meisje uit Zuidoost-Brabant.

Het meisje fietste zaterdagavond tussen 19.45 en 20.00 uur over de Margrietstraat in de richting van de Santheuvel. Bij de kruising met de Kerkstraat werd ze aangesproken door twee jongens die ieder op een fiets reden. Toen ze wilde wegrijden, werd ze op de Kerkakkers door het tweetal ingesloten waardoor ze geen kant op kon.

Getuige

Op dat moment heeft een man die daar liep naar de jongens geroepen dat ze het meisje met rust moesten laten. De jongens bedreigden de man, waarop hij is weggelopen. De jongens reden ieder aan een kant van het meisje en hebben haar al rijdende aangerand. Ze heeft zich verzet en gegild, en kon na enige tijd wegrijden. Tijdens de aanranding zijn er diverse auto's langs komen rijden, maar niemand is gestopt. Toch moeten er mensen zijn geweest die de aanranding hebben gezien.

Signalement

De twee daders zijn rond de 18 jaar oud. Eén van hen heeft een pokdalig gezicht, een getinte huidskleur en zwart haar. Hij droeg een grote zonnebril, een witte pet, een trainingbroek en een rood shirt. De ander is gespierd, en heeft bruine ogen en bruin haar met een grote kuif. Hij droeg een zwarte sjaal voor mond en neus, een zwart shirt en gele sportschoenen.

Melden

De politie vraagt de man die de daders heeft aangeroepen zich te melden bij de Gezamenlijke Recherche in Valkenswaard via 0900-8844. Maar ook andere getuigen of mensen die weten wie en/of waar de verdachten zijn, kunnen zich melden.