Hogeschool Windesheim

Persbericht, 22 augustus 2008

Speciaal voor 50-plussers die hun kennis willen verrijken, heeft Windesheim een breed cursusaanbod. Over deze HOVO-cursussen (Hoger Onderwijs voor Ouderen) woensdag 3 september van 11.00-14.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst aan de Moezeldreef 400 in Utrecht Overvecht.

De HOVO-cursussen starten per oktober 2008. Naast Windesheim in Zwolle en de nevenvesting in Utrecht zijn er ook lesmogelijkheden in Kampen, Lelystad en Hardenberg. Alle cursussen zijn overdag, voor een dagdeel per week. Een cursus duurt vijf tot tien weken. Voor deelname is geen specifieke vooropleiding vereist, interesse in het betreffende onderwerp is voldoende.

Op de voorlichtingsbijeenkomst geven docenten een serie korte presentaties van een aantal cursussen. Naast de bijeenkomst in Utrecht zijn er ook voorlichtingsbijeenkomsten in de andere lesplaatsen. Meer informatie hierover is te vinden op www.windesheim.nl (onder HOVO).

Cursussenaanbod
In Utrecht gaat opnieuw de THESEN Academie van start met cursussen voor 50-plussers op het gebied van religie. De THESEN Academie, in het verleden bekend als de NBI Hogeschool voor Theologie, is een samenwerkingsproject van HOVO met de opleidingen Theologie en Levensbeschouwing van Windesheim. Het THESEN-programma kan in zijn geheel of als losse modulen worden gevolgd. Daarnaast biedt HOVO in de andere lesplaatsen ruim 80 cursussen en lezingen aan op het gebied van gebied van geschiedenis, filosofie, kunst en cultuur, literatuur, muziek, religie, psychologie, taalkunde, sterrenkunde en schrijven. Door het succes van de cursussen in vorige jaren is het aanbod in de andere lesplaatsen uitgebreid. Nieuw dit jaar zijn onder meer de cursussen filosofie van de lage landen, democratie in Amerika, ontwikkelingen in de geneeskunde en de zorg, autobiografisch schrijven voor beginners, christelijke godsgeloof tussen atheïsme en orthodoxie en de lezingserie Rusland actueel. De cursusgids is gratis en is verkrijgbaar bij het Windesheim Informatiecentrum, tel.: (038) 4 699 699, of per e-mail: info@windesheim.nl.