Gemeente Overbetuwe


Bijeenkomst voor de overeenkomst tbs-kliniek

---

Op woensdag 3 september houdt de gemeente een bijeenkomst over de âOvereenkomst tussen gemeente Overbetuwe en Stichting OGH â DRWâ. De overeenkomst gaat over de geplande tbs-kliniek van de stichtingen OG Heldring en de Rooyse Wissel in Zetten. Inwoners en andere belanghebbenden krijgen dan de gelegenheid hun reacties te geven op de overeenkomst, voordat het College van B. en W. die aangaat met de stichtingen.

De bijeenkomst vindt plaats in de Wanmolen in Zetten, van 19.30 tot 21.30 uur. Eerst geven gemeente en OG Heldring en de Rooyse Wissel een korte inleiding. Dan geeft de opsteller van de overeenkomst, de heer Klein van ECM dialoog, een toelichting, hoe de overeenkomst tot stand is gekomen. Daarna is er gelegenheid voor de aanwezigen om reacties te geven.

Het College van B. en W. heeft het voornemen om de overeenkomst met de stichtingen aan te gaan, maar wil die eerst aan vooral Zetten en omgeving voorleggen voor reacties. De opmerkingen die tijdens de bijeenkomst gemaakt worden, kan de gemeenteraad meewegen in zijn bespreking van de overeenkomst. Eerst komt die aan de orde in de commissie GFZ van 9 september. In zijn vergadering van 30 september kan de raad aangeven al dan niet âwensen en bedenkingenâ te hebben ten aanzien van de overeenkomst. Mocht de raad die hebben, dan komt de overeenkomst nog een keer terug in het College. Zo niet, dan kan het College de overeenkomst ondertekenen.

Vorig jaar kregen stichtingen OG Heldring en De Rooyse Wissel groen licht van het Ministerie van Justitie om zestig jongeren met een pij- en zestig jongeren met een tbs-maatregel te behandelen, in een nog te bouwen Forensisch Psychiatrisch Centrum. Inwoners en andere belanghebbenden hebben daar in het afgelopen jaar hun zorgen over geuit. Het College heeft de overeenkomst tussen gemeente Overbetuwe en Stichting OGH - DRW laten opstellen om alle betrokkenen in Zetten en omgeving voldoende zekerheid te bieden over veiligheid en leefbaarheid, als de geplande tbs-kliniek er komt. De overeenkomst is te vinden op deze website van de gemeente op de pagina Wonen en Leven > Tbs-kliniek > Veiligheid voorop in overeenkomst voor tbs-kliniek.