VVD


26-8-2008

VVD organiseert actie voor behoud kinderopvang

Op woensdag 3 september organiseert de VVD een actie op het Plein in Den Haag (ingang Tweede Kamer) om aandacht te vragen voor de zorgen over de voorgenomen bezuinigingen in de kinderopvang.

Deze bezuinigingen zullen ertoe leiden dat ouders zullen stoppen met werken omdat de kosten van de opvang teveel stijgen. Ook zullen bijvoorbeeld gastouderbureau's niet langer in staat zijn het hoofd boven water te houden.
Kortom, de maatregelen van dit kabinet leiden tot vermindering van de arbeidsparticipatie en daarmee tot vermindering van de mogelijkheid voor ouders om zich te ontplooien.
De actie is het sluitstuk van een serie werkbezoeken die de VVD afgelopen zomer bij instellingen voor kinderopvang in het hele land heeft gedaan. Tijdens die werkbezoeken is onderzoek gedaan naar de gevolgen van de kostenstijging in de kinderopvang. De dag begint op 3 september met een laatste tour langs een aantal kinderopvangcentra, in aanwezigheid van Ineke Dezentjé Hamming (woordvoerder VVD-fractie) en een aantal lokale fractievoorzitters. Om 15.00 uur eindigt de tour met de bijeenkomst op het Plein. Voor de kinderen zullen op het Plein wat leuke activiteiten worden georganiseerd. Ook kunnen de aanwezige kinderen om 15.30 uur gezamenlijk een ballon met een kaartje met hun naam oplaten. De 3 kinderen wiens ballon de grootste afstand aflegt, worden beloond met een prijs.
Om 16.00 uur krijgt Ineke Dezentjé Hamming van de VVD-fractievoorzitters en wethouders het een rapport met daarin de analyse van het probleem aangeboden. Daarnaast krijgt ze van het PKGO (Platform Kwaliteit Gastouderopvang) meer dan 21000 handtekeningen aangeboden