Gemeente Venlo


Venlose sticker No alcohol under 16'

27-8-2008

Alle locaties in Venlo waar je alcohol kunt kopen krijgen op woensdag 3 september een sticker aangeboden met de boodschap dat geen alcohol verkocht wordt aan kinderen onder de 16 jaar.

De stickers worden rondgebracht door politie, jongerenwerkers van GGZ NML, de GGD en burgemeester Bruls en de wethouders Lamers en Testroote.

Deze sticker geeft horeca, detailhandel en sportverenigingen in Venlo de kans om gezamenlijk uit te stralen dat zij kinderen onder de 16 geen alcohol verstrekken. Het is wettelijk verboden. De leeftijdsgrens voor sterke drank ligt zelfs bij 18 jaar. De leeftijdgsgrenzen moeten duidelijk zichtbaar zijn. Meestal wordt daarvoor een landelijke sticker gebruikt. Nu is er dan ook een eigen Venlose sticker.

De sticker is afkomstig van het project Kloeken en Blowen' en de campagne Stomdronken', dat zich richt op alcohol- en drugspreventie voor de Venlose jongeren.

De gemeente voert dit plan uit samen met GGZ NML, de GGD, politie, jongerenwerk en de horeca. Er wordt geïnvesteerd in alle leefdomeinen van de jongeren: thuis, vrije tijd en school. Dit betekent dat ouders belangrijk zijn, het onderwijs en alle locaties waar jongeren alcohol of drugs kopen of nuttigen.

Gemeentelijke herindeling