De Deltacommissie: Uitnodiging persconferentie betreffende de waterveiligheid van Nederland

27/08/2008 14:55

PR Newswire

DEN HAAG, Nederland, August 27 /PRNewswire/ -- De Deltacommissie nodigt u uit voor de persconferentie ter gelegenheid van de aanbieding van haar advies aan het kabinet over de waterveiligheid van Nederland.

Plaats en tijd: 3 september, 14.00 uur in de Deltazaal van Hotel Bel Air, Johan de Wittlaan 30, Den Haag

Programma:

14.00 - 14.45 uur: Rechtstreeks TV-verslag van de aanbieding van het advies aan het kabinet in het Catshuis

15.00 - 16.45 uur: Persconferentie

16.45 - 17.30 uur: Mogelijkheid tot informele contacten met commissieleden, interviews en borrel

U wordt verzocht uiterlijk 13.50 uur aanwezig te zijn.

Gaarne voor zaterdag 30 augustus aanmelden via
info@synergoscommunicatie.nl

Er zijn technische (inplug)voorzieningen. Wensen voor audio output gaarne kenbaar maken via info@synergoscommunicatie.nl

De NOS verzorgt de pool voor de live uitzending van de uitreiking van het advies in het Catshuis.

Het rapport van het advies is op 3 september tussen 10.00 en 12.30 uur af te halen in de Provinciezaal van Perscentrum Nieuwspoort.

Er rust een embargo op tot 14.00 uur. Meer informatie op http://www.deltacommissie.com.

Aanbieding van het advies

Omdat het advies van nationaal belang is, vindt de aanbieding plaats in het Catshuis. De NOS zendt de aanbieding live uit. Deltacommissievoorzitter Cees Veerman overhandigt het advies aan premier Jan Peter Balkenende en staatssecretaris Tineke Huizinga-Heringa van Verkeer en Waterstaat. Voor pers en genodigden is de NOS-uitzending direct te volgen in het tegenover het Catshuis gelegen Bel Air hotel. Ter ondersteuning van het advies is er in opdracht van de Deltacommissie een korte film gemaakt die eveneens wordt vertoond.

In het advies geeft de Deltacommissie aanbevelingen over hoe Nederland de gevolgen van klimaatverandering en een stijgende zeespiegel het hoofd kan bieden; hoe wordt Nederland ingericht om ook op de lange termijn veilig te zijn tegen overstromingen, hoe wordt de zoetwatervoorziening gewaarborgd en hoe blijft het land een aantrekkelijke plaats om in te wonen, werken en investeren.
Voor meer informatie (liefst via email): Baud Schoenmaeckers, baud@synergoscommunicatie.nl, +316-54745948, Of: Ab Pilgram, +316-12416956






-