Gemeente Hellevoetsluis


Bewoners kiezen buurtontwerper`

De Hellevoetse buurten die meedoen aan het project buurtaanpak kiezen hun eigen ontwerper om de problemen in hun buurt aan te pakken. In navolging van de Struyten gaat ook Kulck-Noord zijn eigen ontwerper kiezen, waarmee de buurtplannen worden uitgewerkt. Hiervoor kan het Kwaliteitsteam van Kulck-Noord kiezen uit een aantal ontwerpers die op woensdag 3 september hun plannen presenteren.

In een gedeelte van de Struyten waar het project buurtaanpak plaatsvindt, wordt al gewerkt met een zelfgekozen ontwerper. Maandagavond 25 augustus zaten zij samen rond de tafel om de knelpunten en wensen te vertalen naar een plan voor de buitenruimte. Zodra de resultaten van die avond verwerkt zijn tot een voorlopig ontwerp, gaan de bewoners opnieuw met de ontwerper aan de tafel zitten om te komen tot een eindontwerp dat leidraad wordt voor de uitvoering.

De Kwaliteitsteams zijn samengesteld uit betrokken bewoners van de buurt die zich hiervoor opgaven. Elk team heeft, als spreekbuis van de buurt, een belangrijke rol bij het verbeteren van de kwaliteit van de buitenruimte in hun buurt. Het kwaliteitsteam is namens de buurt daarom ook intensief bij het traject betrokken om de knelpunten op te lossen. Met deze bijzondere manier van werken worden bewoners betrokken bij de vertaalslag van problemen naar oplossingen. De wensen van de buurt zijn eerder verzameld door een bewonersavond, een rondwandeling en een enquête.

08/29/2008