Gemeente Venlo


'No alcohol under 16' stickers


1-9-2008

Zo'n vierhonderd horecavoorzieningen, sportclubs, slijters en supermarkten in Venlo krijgen woensdag 3 september de sticker No alcohol under 16' aangeboden. Met deze sticker kunnen de ondernemers en verenigingen laten zien dat zij geen alcohol verstrekken aan jeugd jonger dan zestien jaar.

Onder andere burgemeester Bruls, wethouders Testroote en Lamers, jongerenwerkers, GGD, GGZ Noord- en Midden Limburg en de politie gaan bij verschillende cafés, sportverenigingen, jongerenclubs en supermarkten langs om de stickers persoonlijk af te geven. De opvallende No alcohol under 16' sticker vervangt de landelijke leeftijdssticker alcohol en tabak die horecaondernemers verplicht moeten ophangen. Alle locaties in Venlo waar alcohol te koop is, krijgen de sticker aangeboden. Zo kunnen zij gezamenlijk uitstralen dat zij geen alcohol verkopen aan jongeren onder de zestien jaar.

De sticker is onderdeel van het project Kloeken en Blowen van de gemeente Venlo, GGZ NML, GGD, Politie, Jongerenwerk en de horeca. Het project richt zich op alcohol- en drugspreventie bij Venlose jongeren. Er is aandacht voor alle leefdomeinen van de jongeren; thuis, school en vrije tijd. Dit betekent dat er wordt ingezet op alle locaties waar jongeren alcohol of drugs kunnen kopen of nuttigen. Daarnaast staan onderwijs en de ouders centraal in het project.

Gemeentelijke herindeling