Senternovem


Open Huis Point One 3 september 2008

Aanvangsdatum

03-09-2008

De Nederlandse industrie wil een leidende positie in de wereld bereiken op het gebied van nano-elektronica en embedded systemen. Die ambitie is ondergebracht in het strategisch Innovatieprogramma Point-One. Daarin werken kleine en grote bedrijven, kennisinstellingen en onderzoeksinstituten intensief samen om de huidige, sterke positie van Nederland op dit gebied uit te bouwen tot Silicon Valley-proporties. De Nederlandse industrie is wereldleider in chipproductietechnieken, in medische- en verlichtingssystemen, in chips voor mobiele telefoons, navigatie, tv's en pc's, in automotive in-vehicle networks en in RFID-oplossingen (elektronische barcodes). Leidend in de aanpak van Point-One is de Strategische Research Agenda. Deze overkoepelende strategie, die aansluit bij de Europese ontwikkelingen, bundelt de krachten van de verschillende spelers en geeft R&D-investeringen richting. Het Innovatieprogramma Point-One wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken.

Voor 2008 biedt het innovatieprogramma drie mogelijkheden om R&D-projecten in te dienen:

1. Europese R&D-samenwerkingsprojecten (Subsidiebudget 9,2 miljoen euro)

2. Nationale R&D-samenwerkingsprojecten (Subsidiebudget 6,5 miljoen euro)

3. Haalbaarheidsprojecten (Subsidiebudget 500.000 euro)

De R&D-samenwerkingsprojecten zijn bestemd voor samenwerkingsverbanden tussen het MKB, grote bedrijven en kennisinstellingen. Tot 10 oktober 2008 kunt u uw R&D-project indienen. Voor indiening van een Europees R&D-project dient u in het bezit te zijn van een ITEA2/Medea+ label. Haalbaarheidsprojecten kunnen tot 14 november worden ingediend. De R&D-projecten zullen in een tenderprocedure worden beoordeeld. De haalbaarheidsprojecten zullen in een doorlopende procedure (FIFO-procedure) worden beoordeeld.

SenterNovem en Point-One bieden u de mogelijkheid uw (concept) projectplan te bespreken tijdens een voorlichtingsbijeenkomst op 3 september aanstaande in het Conference Center The Strip op de High Tech Campus in Eindhoven. Dit advies kan u helpen om uw projectvoorstel aan te scherpen. Deze bijeenkomst is alleen bestemd voor bedrijven en kennisinstellingen die werkzaam zijn op het gebied van nano-elektronica en embedded systemen en die een projectvoorstel willen indienen. Voor algemeen subsidieadvies verwijzen wij u graag naar onze website.

Het programma voor 3 september ziet er als volgt uit:

09.30 Ontvangst en inloop

10.00 Het Point-One-programma en haar R&D-strategie door Ronald Begeer, Point-One

10.30 Achtergrond over de drie calls: inhoud en procedure door Hans Netten, SenterNovem


· Nationaal: R&D


· Nationaal: Haalbaarheid


· Internationaal (consortia met ITEA2/Medea+/CATRENE label)

11.00 Ruimte voor presenteren van projectvoorstellen om consortia te vormen of uit te breiden

12.00 Lunchbuffet en gelegenheid tot netwerken

12.00 Start individuele gesprekken met een SenterNovem-adviseur

Nationaal: adviesgesprek van 15 minuten om uw (concept) voorstel R&D of Haalbaarheid te toetsen.

Internationaal: adviesgesprek van 15 minuten over de Nederlandse (concept) aanvraag van de ingebrachte voorstellen uit de gelabelde ITEA2/MEDEA+ consortia of ITEA2/CATRENE Full Project Proposal

Via onderstaande link kunt u zich inschrijven voor deze bijeenkomst via het registratieformulier.

Registratieformulier Open Huis Point One

Indien u een gesprek wilt met een SenterNovem-adviseur is het noodzakelijk dat u uw projectidee of projectvoorstel meestuurt met het registratieformulier. Verdere informatie vindt u bij het registratieformulier. Helaas kunnen wij geen gespreksaanvragen in behandeling nemen wanneer u uw idee of voorstel tijdig heeft opgestuurd (uiterlijk 29 augustus). Uw project idee/voorstel zullen gebruikt worden om de gesprekken voor te bereiden en in te plannen. Indien u met meer personen aan de gesprekken wilt deelnemen, schrijf dan iedere deelnemer apart in. Vanzelfsprekend wordt uw informatie vertrouwelijk behandeld.

De ingevulde projecttoetsformulieren kunt u tot en met 29 augustus mailen naar pointone@senternovem.nl. Deze formulieren zullen gebruikt worden om de gesprekken voor te bereiden en in te plannen. Indien u met meer personen aan de gesprekken wilt deelnemen, schrijf dan iedere deelnemer apart in.

Helaas kunnen wij geen gespreksaanvragen in behandeling nemen wanneer u het gewenste formulier niet op tijd heeft meegestuurd met de registratie. Vanzelfsprekend wordt uw informatie vertrouwelijk behandeld.

Mocht u voor 3 september verhinderd zijn, dan kunt u uw projectvoorstel ook per mail laten toetsen door één van onze adviseurs. Gebruikt daarvoor de bovengenoemde formulieren en mail dit formulier naar pointone@senternovem.nlruim voor de sluitingsdatum van de tender.

Uiterlijk 1 september ontvangt u van ons een e-mail over de afspraak (of afspraken) die we voor u hebben gemaakt. Bij grote belangstelling kan het voorkomen dat we u uitnodigen voor een gesprek op een andere datum.

Informatie

Informatie over de tender is te vinden op www.senternovem.nl/pointone. Voor meer inhoudelijke informatie over deze bijeenkomst kunt u bellen met Hans Netten (SenterNovem) op 070-3735162. Meer informatie over Point-One kunt u vinden op www.point-one.nl, de contactpersoon is Clément Goossens, 040-2726025.

Voor organisatorische vragen kunt u contact opnemen met Hans Netten (SenterNovem) 070-3735162.

Met vriendelijke groet,

SenterNovem Point-O ne

Sigrid
Johannisse Clement Goossens

Taakveld Programma's Office Director

Locatie

Conference Center The Strip, High Tech Campus Eindhoven

Toegangsprijs


-