Gemeente Enschede

Start bouw Op de Brouwerij

Woensdag 3 september geven Burgemeester P.E.J den Oudsten en A.M.E de Vries Directeur ING Real Estate Development Nederland het startsein van de bouw Op de Brouwerij. ING Real Estate Development gaat als eerste bouwen op het zuidelijk gebied dat in 2010 klaar is.

Tot 2005 brouwde Grolsch haar bier Op de Brouwerij. Na de sloopwerkzaamheden in 2006 en 2007 is het gebied nu weer klaar om bebouwd te worden. Op de Brouwerij krijgt een belangrijke functie in Roombeek. Het zuidelijk deel waar ING Real Estate woensdag start met de bouw gaat functioneren als levendig centrumgebied voor Roombeek en Enschede-Noord. Hier komen onder andere diverse winkels, een supermarkt, horeca, 149 appartementen en een bovengrondse parkeergarage.

Het Noordelijk deel Op de Brouwerij is een project van de Gemeente Enschede. In dit gebied is plaats voor creatieve bedrijvigheid en circa 33 kavels voor woningbouw in particulier opdrachtgeverschap. Hier groeit ook de creatieve campus. Een plaats waar creatieve ondernemers zich vestigen. De startouw aanstaande woensdag vormt een belangrijke mijlpaal in opmars naar een creatief en uniek gebied.


1 september 2008