Persberichten stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht, 03-09-2008

Verkeerscontrole

UTRECHT Op dinsdag 2 september werd tussen 13.30 en 16.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Sint Josephlaan ter hoogte van de Vlampijpstraat.

Er werden 26 bestuurders bekeurd. Van hen droegen er twee geen gordel, reed er één door rood licht, één zonder rijbewijs en één tegen het verkeer in. De overige 21 bestuurders reden te snel; hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km per uur.

Man aangehouden met mes

UTRECHT De politie heeft op de Ivoordreef een man aangehouden omdat hij met een mes mensen had bedreigd.

Rond 13.10 uur kreeg de politie diverse telefoontjes van getuigen dat er een man in de omgeving van de Oranjerivierdreef met een mes mensen zou bedreigen. Ter plaatse troffen agenten de man niet meer aan. Getuigen wisten te vertellen waar de man woonde. De politie kon de 49-jarige man uit Utrecht bij zijn woning aan de Ivoordreef aanhouden. De Utrechter werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Op de Marshalllaan heeft de politie dinsdagmiddag een man aangehouden die in twee winkels een diefstal had gepleegd en een beveiligingsmedewerkster had bedreigd.

Personeel van een winkel aan het Hammarskjoldhof belden rond 13.40 uur de politie omdat een man een diefstal had gepleegd. De beveiliging ging ter plaatse en trof een man met zijn hond in de winkel aan. De man 27 jaar uit Utrecht wilde net de winkel verlaten. De beveiliger sprak de Utrechter aan en vroeg hem mee te lopen.

De man wilde dit niet en gaf zijn hond opdracht om de beveiliger te bijten. Hierna vluchtte hij weg. De politie kwam ter plaatse en wist aan de hand van het opgegeven signalement om wie het ging. De man werd voor zijn woning aan de Marshalllaan aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Griffioenlaan vond dinsdagmiddag een aanrijding tussen twee autos plaats. Hierbij raakte een man gewond.

Een 44-jarige automobilist uit Boskoop reed omstreeks 16.10 uur met zijn auto over de Griffioenlaan. De man moest afremmen voor het rode verkeerslicht. Een 34-jarige bestuurder uit Soest reed achter Boskoper en zag te laat dat er geremd werd. Hij botste tegen de achterkant van de auto van de 44-jarige man aan. Door de aanrijding liep de man uit Boskoop letsel op aan zijn nek.