Datum: 3 september 2008

Noordwijk Aanrijding tussen auto en motor Op de kruising Van Berckelweg met de Lageweg gebeurde dinsdag 2 september rond 21.00 uur een aanrijding waarbij een 43 jarige automobilist uit Noordwijk en een 36 jarige motorrijder uit Amsterdam betrokken waren. De motorrijder klaagde over zijn zij en arm en werd voor onderzoek overgebracht naar Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. Het ongeval ontstond door het niet voorrang verlenen door de Noordwijker aan de motorrijder. Deze was hem niet opgevallen omdat hij geen licht voerde. Getuigen bevestigden dat.

Leiden Schennispleger aangehouden De politie heeft dinsdagmiddag 2 september een 57 jarige man uit Leiden aangehouden. Rond 15.50 uur deed hij aan zelfbevrediging midden op het fietspad bij de Simontjestunnel. Een 52 jarige vrouw uit Leiden en een 61 jarige vrouw uit Breezand die daar met hun fiets langs moesten voelden zich daarbij niet echt prettig en belden 112. De man werd door de zoekende agenten uiteindelijk op de Kopermolen aangetroffen. De politie maakt tegen hem proces-verbaal op.

Leiderdorp Tasjesroof Een 34 jarige vrouw uit Leiderdorp is dinsdag 2 september rond 20.15 uur op de Hensiuslaan het slachtoffer geworden van een tasjesroof. Dit gebeurde terhoogte van het zorgcentrum 'De Dillenburg'. De vrouw liep daar toen er een donkere scooter kwam aanrijden met daarop twee jongens. De vrouw had een stoffen tas in haar rechterhand beet aan de kant van de weg. Deze werd door één van de twee jongens tijdens het langs rijden uit haar handen getrokken. Dit ging zo hard dat de vrouw ten val kwam en via het gras met haar voeten in een sloot eindigde. De scooter ging rechtsaf het fietspad op van de Engelendaal in de richting van Leiden. Met haar tas is de vrouw ook haar mobiele telefoon, portemonnee en bankpasjes kwijt. De politie is met een onderzoek begonnen. Getuigen van dit incident worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Leiderdorp via 0900-8844.

Gouda Verdachte brandstichting aangehouden De politie heeft dinsdag 2 september een 36 jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van het plegen van brandstichting in zijn kamer aan de Gouderaksedijk. Een voorbijrijdende fietsster zag maandagmiddag 1 september vlammen uit de kamer komen en belde direct de hulpdiensten. Met omstanders klopte zij op de deuren van andere kamers om eventuele aanwezigen te waarschuwen. De Gouderaksedijk is een uur voor het verkeer afgesloten geweest. De bewoners van het appartementencomplex konden later weer terug naar hun woningen. Nadat de brand geblust was, waren sporen te zien van vermoedelijke brandstichting. De verdachte, huurder van de kamer, nam in de avond contact op met de politie en meldde zich in de nacht aan het bureau aan de Nieuwe Gouwe Oost Zijde. De verdachte heeft de brandstichting bekend en is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Gouda Aanhouding na aanrijding Een 21 jarige man uit Gouda is dinsdagavond 2 september aangehouden. Tegen hem zijn verdenkingen dat hij was betrokken bij een aanrijding op de Sportlaan. Hij zat in een auto die daar de auto van een 42 jarige man uit Gouda aanreed. Dit gebeurde in een bocht van de weg. In plaats van te stoppen en de schade te regelen, reed de auto met onverminderde snelheid door. Oplettende buurtbewoners noteerden het kenteken van de auto en gaven dit aan de politie. Aan de hand van het kenteken kwam de politie bij de eigenaar uit. Deze had er niet in gereden. Wel de Gouwenaar. Hij was daarbij niet alleen. De politie is nog op zoek naar de andere verdachten.

Haastrecht Inbraak in slijterij en poging bij kapsalon De politie is begonnen met een onderzoek naar een inbraak in een slijterij aan de Hoogstraat en een poging daartoe in een kapsalon aan de Kleine Haven. Vermoedelijk gebeurde dit woensdag 3 september rond 04.30 uur. Bij de slijterij werd een ruit vernield en was men in de zaak geweest. Zo op het oog werd er niets vermist. Bij de kapsalon probeerde men de ruiten te vernielen door er een zwaar voorwerp, mogelijk een klinker, tegen te gooien. Het gelaagde glas voorkwam echter dat het glas volledig doorbroken werd. Men kwam dan ook niet binnen.

-------------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------------

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --