Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 03-09-2008

Reeks overvallen

AMERSFOORT- Op dinsdag zijn in Amersfoort vier overvallen gepleegd door zeer vermoedelijk dezelfde dader. Omstreeks 07.00 uur kwam een overvaller binnen bij het tankstation aan de Hogeweg en bedreigde de caissière met een vuurwapen en vroeg om geld. Nadat de man geld had gekregen verdween hij weer.

Omstreeks 09.55 uur werd een winkel aan de Arnhemsestraat op dezelfde wijze overvallen. Ditzelfde gebeurde omstreeks 14.20 uur bij een winkel aan de Arnhemseweg en omstreeks 16.20 uur bij tankstation aan de Amsterdamseweg.

In alle gevallen ging het om een man met een blanke huidskleur,
1.80/1.85 lang, onverzorgd uiterlijk, ingevallen wangen, 30 a 35 jaar en hij had een slecht gebit.

De bewakingsbeelden werden gisteravond direct door de politie al getoond bij RTV Utrecht, Omroep Amersfoort en SBS met als doel een herkenning te krijgen.

De politie verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844, Eemland zuid.

Doorrijder aangehouden

AMERSFOORT- Op maandagmiddag 1 september raakte een vrouw gewond bij een aanrijding. De automobilist reed door en is dinsdagavond aangehouden.

Omstreeks 12.30 uur reed een 21-jarige man uit Amersfoort over de Noordewierweg. Hij werd hier plotseling ingehaald door een andere automobilist. Tijdens deze inhaalmanoeuvre raakte deze autombilist de auto van de 21-jarige man. Hierna reed deze automobilist tegen een stoeprand en botste vervolgens tegen een bushalte en schepte hier een 21-jarige vrouw uit Amersfoort. De automobilist stapte vervolgens uit zijn auto en rende hard weg. De vrouw werd met een gebroken enkel en verschillende schaafwonden vervoerd naar het ziekenhuis.

De man was nog voortvluchtig maar kwam zich gisteren melden aan het bureau. De 22-jarige man uit Amersfoort had geen rijbewijs en had de auto van een bekende meegenomen. De man is ingesloten voor verhoor.

Brand bij woning

AMERSFOORT- Op woensdagochtend kregen bewoners van een woning aan de Anjerstraat rook binnen. Omstreeks 02.30 uur ontstond er brand in de tuin van de woning. Tuinmeubilair was in brand gevlogen. Een ruit van de woning ging kapot en hierdoor kwam ook rook in de woning. De bewoners kregen rook binnen maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De politie heeft het vermoeden van brandstichting en roept getuigen op via 0900-8844, Eemland zuid.