Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 september 2008

Tweede verdachte steekpartij aangehouden

Enschede

Een 33-jarige Enschedeer is maandag 1 september aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een steekpartij op de Hengelosestraat in Enschede op 2 augustus jl.

Zaterdag 2 augustus jl. heeft op de Hengelosestraat in Enschede een steekpartij plaatsgevonden waarbij een 37-jarige Oldenzaler gewond is geraakt. Bij deze steekpartij is zijn auto, waarin de steekpartij had plaatsgevonden, ontvreemd.

Op 9 augustus werden na een achtervolging in Enschede, twee van drie inzittenden van een auto aangehouden. De bestuurder wist destijds te ontkomen. Een van de twee aangehouden personen, een 33-jarige Enschedeer, werd na verhoor weer heengezonden. De tweede, een 46-jarige Enschedeer werd voorgeleid bij justitie en zit nog steeds vast.

Tijdens het ingestelde onderzoek bleek dat de auto waarmee de achtervolging op 9 augustus was gepleegd, de auto was waarin op 2 augustus de steekpartij had plaatsgevonden. De auto die dus van het 37-jarige Oldenzaalse slachtoffer was ontvreemd. De 46-jarige zit nog vast omdat hij ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij deze steekpartij.

Op zondag 31 augustus jl. vond een achtervolging plaats tussen Enschede en Hengelo waarna de bestuurder van de auto zich in Hengelo klem reed. Drie personen konden direct worden aangehouden. Een van hen werd na verhoor weer heengezonden, de twee anderen werden in de loop van maandag de 1e september na verhoor weer vrijgelaten. Een van hen was een 33-jarige Enschedeer, de bestuurder van de auto. Uit onderzoek was gebleken dat deze 33-jarige tevens de bestuurder van de auto was geweest die op 9 augustus in Enschede na een achtervolging aan de kant was gezet. Deze 33-jarige was destijds weten te ontkomen.

Nadat de 33-jarige op maandag 1 september in vrijheid was gesteld, is hij direct daarna op last van de officier van justitie opnieuw aangehouden. Ook hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de steekpartij op 2 augustus in Enschede. Voor verder onderzoek in deze zaak is de 33-jarige in verzekering gesteld en hij zal bij justitie worden voorgeleid.