Politie Groningen

Woensdag 3 september 2008

Provincie Groningen, 03-09-2008

Sebaldeburen: wiel vliegt door raam van woning

Een echtpaar uit Sebaldeburen heeft dinsdagmiddag de schrik van hun leven gekregen. Beide echtlieden wilden net weggaan toen een wiel van een auto door de voorruit van hun woning vloog.Het wiel bleek afkomstig van een auto, die op de Provincialeweg voor het huis was langs gereden. Het wiel was losgeraakt en vervolgens zijn eigen weg gegaan. Door de klap ontstond een behoorlijke ravage in de woning. De kamer lag bezaaid met glas, meubels lagen omver en het wiel lag een eind verderop in de kamer. Niemand raakte gewond. Bij nader onderzoek bleek dat het linkervoorwiel van de auto was afgelopen. Ook werd door de verkeersongevallenanalyse vastgesteld dat ook de wielmoeren van de andere drie wielen loszaten. Het was een kwestie van tijd dat ook de andere wielen van de auto zouden zijn gelopen.

Wirdum: snelle Amsterdammer moet rijbewijs inleveren

De politie heeft dinsdagmiddag op de Provincialeweg N360 het rijbewijs van een 40-jarige man uit Amsterdam ingenomen. De Amsterdammer reed met zijn auto 150 km/uur, terwijl op het betreffende weggedeelte van de Provincialeweg een snelheidslimiet geldt van 80 km/uur. De bestuurder moest hierop zijn roze papiertje inleveren. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie zal beslissen wat met het rijbewijs van de verdachte zal gaan gebeuren.

Stadskanaal: vrouw gewond bij verkeersongeval

Een 79-jarige vrouw uit Stadskanaal is dinsdagmiddag op de kruising Blokwieke en de Azielaan gewond geraakt. De vrouw verleende op de T-splitsing geen voorrang aan een 86-jarige automobilist uit Stadskanaal. De bestuurder van de auto reed niet voldoende rechts. De fietsster kwam door de aanrijding ten val. Zij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Veendam: vrachtwagenchauffeur loost kalksteen in sloot

De politie heeft dinsdagmiddag op de Adriaan Tripweg een 61-jarige man uit Groningen bekeurd. Agenten zagen tijdens hun surveillance een vrachtwagen stilstaan. Op dat moment zagen zij dat tot driemaal toe vanuit de laadbak een witte substantie in de nabijgelegen sloot werd gedeponeerd. De chauffeur verklaarde aan de agenten dat hij opzettelijk een aantal schoppen met kalksteen in de sloot had gegooid. Dit had hij gedaan, omdat hij op het industrieterrein moest laden. Het bedrijf dat de goederen zou laden, had aangegeven dat hij dit alleen wilde doen als de laadbak schoon was. Daarom had de chauffeur zich ontdaan van het kalksteen. De politie maakt proces-verbaal op.

Loppersum: bromfietsster gewond bij aanrijding

Een 41-jarige vrouw uit Loppersum is dinsdagavond bij een verkeersongeval op de kruising Delftstraat en Zijlvest gewond geraakt. De vrouw verleende met haar bromfiets geen voorrang aan een 28-jarige automobiliste uit Loppersum. De bromfietsster raakte door de aanrijding gewond. Zij werd met klachten aan hoofd en nek naar het ziekenhuis gebracht. De geschrokken kinderen van de automobiliste kregen van de politie een troostbeer uitgereikt. Zowel de bromfiets als de auto raakte beschadigd.

Hoogezand: politie int vonnissen en geld

De politie heeft dinsdag in de gemeente Hoogezand-Sappemeer een executiedag gehouden. Tijdens de actie werden vijf personen aangehouden, omdat ze nog een gevangenisstraf of hun boetes niet konden betalen. Daarnaast inde de politie ongeveer 3300 euro aan openstaande geldboetes. Er werden in totaal 45 woonadressen bezocht. De politie is tevreden over het verloop van de actie.

Groningen: vrouw gewond bij aanrijding

Een 34-jarige fietsster uit Groningen is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw stak vanaf het Stationsplein de weg over en gaf daarbij geen voorrang aan een buschauffeur. De buschauffeur kon de vrouw niet meer ontwijken. De vrouw is gevallen. Zij is met pijn aan knie en hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: automobilist tegen slagboom

Een 22-jarige automobilist uit Winsum is dinsdagavond tegen de slagboom van een brug beland. De man reed over de Oostersluisbrug in Groningen. Vermoedelijk was zijn aandacht verminderd doordat hij bezig was met de radio. De auto belandde in de rechterberm. Het voertuig raakte in de slip en kwam tegen de slagboom van de brug tot stilstand. De bestuurder en een inzittende kwamen er beiden met wat schaafwonden vanaf. De auto is afgesleept. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: rijbewijs alcomobilist ingevorderd

De politie heeft dinsdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 49-jarige automobilist uit Groningen. Een oplettende weggebruiker alarmeerde de politie, nadat hij de bestuurder roekeloos had zien rijden. Bij controle op de Groningerweg in Groningen bleek de man onder invloed van 2,1 promille alcohol. Hierop moest de man zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: jongeman loopt gebroken neus op

Een 19-jarige man uit Groningen heeft dinsdagnacht een gebroken neus opgelopen. De man had in een horecagelegenheid aan de Grote Markt woorden gekregen met een andere bezoeker. Beiden werden de horecagelegenheid uitgezet. Later die avond trof het tweetal elkaar opnieuw op straat. De 19-jarige kreeg een vuistslag in het gezicht. Het gevolg was een gebroken neus. De veroorzaker nam het hazenpad. De politie stelt een onderzoek in.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1494, aantal overtredingen: 326, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Bedum, Boterdiep: aantal gecontroleerde voertuigen: 754, aantal overtredingen: 34, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.

Warffum, Oostervalge: aantal gecontroleerde voertuigen: 816, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 67 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.

Harkstede, Hoofdweg (N986): aantal gecontroleerde voertuigen: 472, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Winschoten, Oostelijke Rondweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 710, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Winschoten, Blijhamsterweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 1475, aantal overtredingen: 166, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.