Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


3 sep 2008

Medewerkers OCW en EZ verrijken kennis en inzicht

Delegatie ministeries op werkbezoek bij Kenniscentrum Handel

Kennisverrijking en inzicht krijgen in de activiteiten en het functioneren van een kenniscentrum zijn de doelen van het werkbezoek door een delegatie van de ministeries van OCW en EZ op 4 september a.s. aan Kenniscentrum Handel in Ede. In het verlengde daarvan bezoekt de delegatie ook (leerbedrijf) Perry Sport Utrecht.

De ministeriële delegatie bestaat uit onderzoekers, beleidsmedewerkers- en juristen van OCW en EZ. Bij Kenniscentrum Handel wordt ingegaan op de rol en functie van de kenniscentra. Gesproken zal worden over arbeidsmarkt en scholing, acquisitie en kwaliteit van (leer)bedrijven, het onderhouden van de kwalificatiestructuur in de sector Handel en examinering. Ook wordt het thema Ondernemerschap besproken en wordt de - door Kenniscentrum Handel ontwikkelde - Ondernemendheidsscan gepresenteerd.

Om te kijken hoe beroepsonderwijs op de werkvloer vorm en inhoud krijgt bezoeken de gasten aansluitend het filiaal van Perry Sport in Utrecht. De relatie tussen bedrijf en kenniscentrum komt daarbij aan de orde. Dat gaat bijvoorbeeld om het accrediteren van leerbedrijven, het erkennen, verbetering van de kwaliteit van de beroepspraktijkvorming (stageperiode voor mbo-ers) en de ondersteuning vanuit een kenniscentrum als het gaat om de stagebegeleiders (praktijkopleiders). Tijdens dit bezoek is ook voldoende gelegenheid om met medewerkers van Perry Sport te praten.

Kenniscentra
In Nederland zijn achttien kenniscentra die meer dan dertig verschillende branches vertegenwoordigen. Kenniscentra zetten zich in voor de aansluiting tussen leren en werken. Samen met bedrijfsleven en het beroepsonderwijs worden vraag en aanbod op de arbeidsmarkt op elkaar afgestemd.

Kenniscentrum Handel
Kenniscentrum Handel werkt vanuit de visie dat investeren in mensen loont! Handel is mensenwerk en mensen maken het verschil. Het is van belang dat het menselijk kapitaal van een bedrijf uitstekend wil en ook kan presteren. Daarom moet het managen van het menselijk kapitaal van een bedrijf, net als logistiek, winkelinrichting en prijsstelling, integraal onderdeel zijn van de bedrijfsvoering. Welke mensen passen het beste bij het winkelconcept? Wat moet ik als ondernemer doen om de juiste mensen te werven, hen te laten presteren en aan de zaak te binden? Het antwoord is volgens Kenniscentrum Handel het geven van ruimte aan mensen om zelf verantwoordelijkheid te dragen en zichzelf te ontwikkelen.

*

*

*

*

*

*


* 07-09-2008
Leergang Tijdwinst door taalbeleid
* 08-09-2008
Dag van de Alfabetisering 2008
* 08 t/m 13-09-2008
Week van de Alfabetisering 2008