Gemeente Beek


Genhout in het Groen!

Genhout in het groen

Groot Genhout en Klein Genhout zijn samen een van de twaalf Limburgse kernen die in aanmerking komen voor een landschappelijke aankleding rond het dorp. Denk hierbij aan heggen, kleine bosjes, groensingels maar ook aan authentieke hoogstamboomgaarden met kersen, appels, peren, noten en kastanjes. Eigenaren van een weilandje achter het huis of een perceel elders rond het dorp komen in aanmerking voor deze aanplant.

Naast de groene aankleding biedt het project ook kansen voor verdere opwaardering van de woonomgeving zoals het verbeteren van wandelroutes, het vernieuwen van verdwenen wandelpaadjes, aanplant bij kruizen en kapellen of het plaatsen van banken langs fiets- of wandelpaden. Ook andere ideeën en wensen ter verbetering van de woonomgeving in en rond de twee kernen kunnen aangedragen worden.

Uitvoering van dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Beek en Provinciale en Europese ondersteuning.

Werkgroep Genhout in het Groen

Voor de begeleiding en coördinatie van het project is een werkgroep in het leven geroepen die alle wensen en ideeën verzameld en verwerkt in een wensenplan. In de werkgroep nemen afgevaardigden plaats van de stichting Genhout Samen, de gemeente Beek en de stichting IKL.

Voor meer informatie en verdere uitleg van de mogelijkheden via dit project wordt voor de bewoners van beide kernen op maandag 22 september om 19.30 uur in het gemeenschapshuis te Groot Genhout.