Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 03-09-2008

Politie houdt duo aan

VEENINGEN De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee mannen (19 en 28) uit Klazienaveen aangehouden op de A28. Zij worden verdacht van het in bezit hebben van verdovende middelen. Het duo werd ter controle aan de kant gezet. Tijdens de controle troffen agenten in de personenauto een aantal zakjes met wit poeder en een zakje met witte pillen aan. De mannen werden vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Onderzoek moet uitwijzen om wat voor soort verdovende middelen het hier gaat. (08-167637)

Verkeersongevallen met materiële schade

EMMEN Dinsdagochtend is op de Phileas Foggstraat een bestelauto van een 46-jarige automobilist uit Assen beschadigd geraakt door afgevallen lading van een aanhangwagen. Een 64-jarige automobilist uit Emmen reed met een geladen aanhanger over de Phileas Foggstraat. Achter hem reed de Assenaar. Op een gegeven moment viel er lading van de aanhanger. De Assenaar kon dit niet meer ontwijken. Niemand raakte gewond. (08-167444)

HOOGEVEEN Op de kruising Kinholsweg en de Mr. Harm Smeengelaan verleende dinsdagochtend een 57-jarige automobilist uit Emmen geen voorrang aan een 28-jarige automobilist uit Hoogeveen. Een aanrijding was het gevolg. De autos moesten worden afgesleept. De automobilisten werden door ambulancepersoneel onderzocht en hadden geen verwondingen opgelopen. Beide automobilisten moesten een blaastest ondergaan, ze hadden allebei niet gedronken. (08-167471)

ERICA Dinsdagavond is een 33-jarige automobiliste uit Erica betrokken geraakt bij een éénzijdig verkeersongeval met materiële schade. De vrouw reed in haar personenauto over de Peelstraat. Zij zat met haar zoontje in de auto en op een gegeven moment zag zij een wegversmalling over het hoofd. Hierdoor ramde zij met haar auto een paal. De auto raakte zwaar beschadigd. Beide inzittenden raakten niet gewond. (08-167604)

MEPPEL Op de Gerard Ter Borchstraat heeft dinsdagvond een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij drie autos moesten worden afgesleept. Een personenauto kwam uit de richting van de Jan Tooroplaan en reed in de richting van de Rembrandtlaan. In een flauwe bocht naar links raakte de nog onbekende bestuurder van de personenauto de macht over het stuur kwijt en ramde de rechter zijkant van een personenauto. Deze personenauto werd bestuurd door een 35-jarige man uit Meppel, hij was zijn auto aan het inparkeren. Door de aanrijding kwam de automobilist uit Meppel met zijn auto in botsing met een geparkeerde personenauto van een 40-jarige man uit De Wijk. Niemand raakte door dit ongeval gewond. De materiële schade was groot. Een getuige zag meerdere personen uit de eerste auto komen en deze gingen er vandoor. De politie heeft deze zaak in onderzoek en is drukdoende met het achterhalen van de bestuurder van de eerste auto en de andere inzittenden. (08-167633)

Politie houdt winkeldieven aan

ASSEN De politie heeft dinsdagmiddag een 50-jarige man uit Stokholm aangehouden in een supermarkt aan de Noordersingel. De man had diverse levensmiddelen weggenomen uit de supermarkt. Na de aanhouding is de man overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-167535)

ASSEN Dinsdagavond heeft de politie een 61-jarige man uit Assen aangehouden op de Triade. De man had dertien blikjes bier weggenomen uit een supermarkt. Na de aanhouding is de man overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-167601)

Huiselijk geweld

SLEEN De politie heeft dinsdagmiddag een 42-jarige man uit Sleen aangehouden. De man wordt verdacht van het bedreigen van zijn ex. De man werd door de politie in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man is ingesloten. (08-167558)

Politie houdt man aan

BORGER De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 19-jarige man uit Paterswolde aangehouden bij een evenementencentrum aan de Rolderstraat. De onder invloed van alcohol verkerende man was agressief en bedreigde mensen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. (08-167640)

Politie controleert het verkeer

HAVELTE De politie heeft dinsdagmiddag op de N371 ter hoogte van de Lokbrug het verkeer gecontroleerd. Agenten schreven 23 bekeuringen uit voor het niet opvolgen van het gebod tot volgen van een verplichte rijrichting. (08-167600)

UFFELTE Dinsdagavond heeft de politie een roodlichtcontrole gehouden op de N371 ter hoogte van Uffelte. Agenten schreven vier keer een bekeuring uit voor het niet stoppen voor roodlicht. Twee bromfietsers kregen een bekeuring omdat zij op de rijksweg reden. (08-167624)

Aangifte van diefstal beregeningspomp

ZWIGGELTE Een 37-jarige inwoner uit Beilen heeft dinsdagochtend aangifte gedaan bij de politie van diefstal van een beregeningspomp. Deze pomp is vermoedelijk het afgelopen weekend weggenomen van een perceel landbouwgrond aan de Elperweg in Zwiggelte. De politie heeft de aangifte opgenomen en heeft de zaak in behandeling. (08-167654)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.