Gemeente Geertruidenberg


Afvalberichten

Milieustraat om 9 uur open zaterdag

De milieustraat opent op zaterdag om 9 uur haar poorten aan de Forellenweg 24 in Raamsdonksveer. We hebben gemerkt dat het op dit tijdtip wat rustiger is dan op de rest van de dag.

Toezicht op juiste afgifte afvalstoffen

De buitengewoon opsporingsambtenaar is begin dit jaar begonnen en houdt ook toezicht op afgifte en storting afvalstoffen. De opsporingsambtenaar treedt waarschuwend op en schrijft proces-verbaal. Voorkom situaties zoals op de tekening, in het belang van het milieu, het straatbeeld en uw eigen belang. Een bekeuring kost u EUR 60,--.

Restafval in de gft-container

Het is niet toegestaan om gewoon afval via de groene gft-container aan te bieden. Helaas constateren we dat dit weer vaker gebeurt.

Onder gft-afval verstaan we resten van groenten, fruit en aardappelen, etensresten, eierschalen, koffiefilters, koffiedik, theebladeren en
-zakjes, bloemen en planten, mest en stro van kleine huisdieren, tuinafval en kattenbakkorrels met milieukeur. Ander afval mag niet in de groene bak. U mag in de gft-bak alleen zakken gebruiken met het kiemplantlogo.

Wat kan er gebeuren als u ander afval in uw gft-container aanbiedt:
* Uw container wordt niet geleegd;

* U ontvangt een proces-verbaal voor het foutief aanbieden van afval, de inzamelaars en de buitengewoon opsporingsambtenaar zien toe op juiste aanbieding van gft-afval.

* De totale gft-vracht wordt afgekeurd bij de eindverwerker, wat zal leiden tot een hogere afvalstoffenheffing.

Om te voorkomen, dat anderen restafval in uw gft-container doen kunt u de bak het beste zo vol mogelijk aanbieden (wel met gesloten deksel). U bent niet verplicht om uw container iedere week aan te bieden. Snoeiafval kunt u gratis brengen naar de milieustraat aan de Forellenweg 24 in Raamsdonksveer.