Gemeente Zoetermeer

Zoetermeer maakt kennis met Z+

Zoetermeer is een magazine rijker: Z+, een magazine voor alle Zoetermeerders. Z+ is niet zomaar een naam. Het is een icoon, de combinatie van de Z en het +teken staat voor Zoetermeer als stad. Tevens staat het +teken voor positiviteit en de impuls die het kan geven aan het leven van de burgers van Zoetermeer. Kortom: een blad dat veel te bieden heeft.

Z+ bevat interviews met mensen die gebruik maken van voorzieningen op het gebied van Werk, Zorg en Inkomen, en hoe dit hun leven beïnvloedt. Maar ook handige tips bijvoorbeeld voor het vinden van werk of om rond te komen met een smalle beurs.

De gemeente Zoetermeer biedt talloze voorzieningen en regelingen om te zorgen dat haar burgers actief kunnen deelnemen aan de samenleving. Uitgangspunt van het college van Burgemeester en Wethouders is dat iedereen in Zoetermeer kan meedoen en dat niemand uitgesloten wordt. Het college wil inwoners in Zoetermeer daarom zo breed mogelijk informeren over de voorzieningen en regels op het gebied van Werk, Zorg en Inkomen.

Met de introductie van Z+ wil de gemeente Zoetermeer het gebruik van sociale voorzieningen en regelingen stimuleren onder Zoetermeerders die via de andere informatiekanalen niet van het bestaan op de hoogte zijn. Z+ verschijnt drie keer per jaar en wordt de komende week huis aan huis verspreid.

Edo Haan, wethouder Sociale Zaken, reikt het eerste exemplaar van Z+ uit aan de voorzitter van de Clientenbegeleidingscommissie Erris Oskam.