Politie Haaglanden

Persberichten 3 september

Haaglanden, 03-09-2008

Foutparkeren leidt tot enkele reis Oostenrijk

Den Haag De politie hield zondag 31 augustus om 13.20 uur een 49-jarige man uit Veldhoven aan. De man stond met zijn auto fout geparkeerd op het Kaapseplein. Agenten spraken de man aan en gaven de man een proces-verbaal. Toen zij zijn persoonsgevens controleerden, ontdekten zij dat de man werd gezocht door de Oostenrijkse autoriteiten. De man heeft in Oostenrijk voor één miljoen euro aan fraude gepleegd en had zich kennelijk aan zijn veroordeling weten te onttrekken door naar Nederland af te reizen. De man is inmiddels overgedragen aan de Oostenrijkse autoriteiten.

Massale snelheidsovertredingen bij wegwerkzaamheden

Den Haag De politie hield dinsdag 2 september, op verzoek van personeel dat momenteel werkzaamheden verricht in en rondom de Hubertustunnel een snelheidscontrole op de Landscheidingsweg. Het betreft een gedeelte van de weg waar een snelheidsbeperking tot 30 km/u geldt in verband met wegwerkzaamheden (normaal 50 km/u). Dit weggedeelte is vrij smal en voorzien van snelheidsremmende maatregelen. Ondanks de genomen maatregelen werd de toegestane snelheid van 30 km per uur massaal overtreden. Snelheden tussen de 60 en 70 km/u waren geen uitzondering. Zowel in de ochtend als in de middag is gecontroleerd.

Er passeerden ongeveer 3600 voertuigen, waarvan er 2800 op de foto zijn gezet. Deze bestuurders kunnen binnenkort een proces-verbaal ontvangen.

Nekklachten door botsing

Den Haag Een 38-jarige vrouw uit Zoetermeer werd op dinsdag 2 september rond 17.30 uur na een aanrijding met nekklachten vervoerd naar het ziekenhuis. Een 24-jarige Haagse automobilist stopte voor het rode verkeerslicht op de kruising van de Monstersestraat met de Loosduinsekade. De 39-jarige automobilist uit Zoetermeer die achter hem reed kon niet op tijd tot stilstand komen en botste op zijn voorganger. De passagier van de automobilist uit Zoetermeer had onder andere last van haar nek en werd daarom overgebracht naar het ziekenhuis.

Geluidsoverlast én verdovende middelen

Den Haag Na een melding over geluidsoverlast op woensdag 3 september rond 2.40 uur bij een woning aan de Reitzstraat, nam de politie poolshoogte bij het betreffende huis. De bewoners gaven aan gezellig wat te drinken, maar beloofden het wat rustiger aan te doen. De politie wilde ook even in de woning kijken en trof vervolgens diverse verdovende middelen aan. Drie verdachten zijn aangehouden, het ging om twee Hagenaars van 28 en 32 jaar en een Haagse van 27 jaar. De politie stelt nader onderzoek in naar de herkomst van de verdovende middelen.

Fietsdief aangehouden na achtervolging

Den Haag Tijdens een surveillance bij het Centraal Station in Den Haag zagen agenten op dinsdagavond 2 september rond 20.10 uur een man lopen met een nieuw lijkende fiets, die niet was voorzien van een veiligheidsslot. De man, een 47-jarige Hagenaar, werd herkend als een veelpleger uit Laak. Direct nadat de man de agenten zag rijden, fietste hij van hen weg richting de Lekstraat. Ondanks toeteren van het politievoertuig fietste hij vrolijk verder. Wel keek hij voortdurend achterom waar de agenten reden. Op de Rijnstraat stapte één van de agenten uit. Al rennden riep de agent naar de verdachte dat hij moest stoppen. In plaats van te stoppen, ging de Hagenaar juist harder fietsen. Hij wist weg te komen en fietste over het spoor door naar de halte van de Randstadrail aan de Prinses Beatrixlaan. Daar viel de man, zodat hij kon worden aangehouden voor diefstal/heling van een de damesfiets.

Jongens aangehouden met vuurwapen

Den Haag Op de Loosduinseweg in Den Haag werden dinsdagavond 2 september rond 23.30 uur twee jongeren aangehouden voor het bezit van een vuurwapen. De jongens van 16 en 18 jaar oud trokken de aandacht van surveillerende motoragenten omdat zij met piepende banden op hun scooter over het fietspad reden. Ook droeg de bestuurder geen helm. De twee motoragenten zetten de scooter op het fietspad klem. Zowel de scooterbestuurder als zijn passagier reageerden hierop erg zenuwachtig. Omdat met een soortgelijk scootermodel verschillende snelkraken zijn gepleegd, verzochten de agenten in de buddy van de scooter te mogen kijken. De eigenaar opende de buddy waarna agenten het vuurwapen aantroffen. De twee jongens uit Den Haag werden aangehouden en hun ouders in kennis gesteld.

Tramreiziger mishandeld

Den Haag Een 57-jarige man uit Rotterdam werd dinsdagavond 2 september om 19.40 uur op het Centraal Station in Den Haag mishandeld door vier jongeren uit Den Haag. De man reed in een tram van Voorburg-Leidschendam naar het CS. Vier jongeren in de tram gedroegen zich vervelend, luidruchtig en baldadig in de tram. De trambestuurder had de jongeren al twee keer via het omroepsysteem aangesproken daarmee te stoppen. Op het Centraal Station stapte de Rotterdammer uit, net als de vier jongens. Eén van hen boog vervolgens de buitenspiegel van de tram om, de overige jongens tikten op de ramen en staken hun middelvinger op naar de bestuurder. De Rotterdammer waarschuwde de jongen van de spiegel af te blijven. De jongens werden agressief en gingen schreeuwen. Een aantal omstanders ging tussen de jongens en de Rotterdammer instaan en duwden de laatste weg. Hij kwam hierdoor te vallen en werd, terwijl hij op de grond lag, door één of twee jongens geschopt tegen zijn lichaam en hoofd. Ook werd een vrouw in het gezicht geslagen, waarbij haar bril werd vernield. Een toevallig passerende agent, die geen dienst had, hield één van de schoppende jongens aan. Twee verdachten, beiden 18-jarige jongens uit Den Haag, werden aangehouden. Van de overige twee zijn nog geen gegevens bekend. De politie onderzoekt het incident.

Twee rijbewijzen ingenomen

Den Haag Twee autobestuurders konden dinsdagmorgen 2 september bij een snelheidscontrole op de Benoordenhoutseweg in Den Haag hun rijbewijs inleveren omdat zij de maximumsnelheid met meer dan vijftig kilometer per uur overschreden. Om 08.00 uur s ochtends reed een 35-jarige man uit Den Haag met zijn personenauto 109 kilometer per uur op de weg, waar vijftig kilometer is toegestaan. Zijn rijbewijs kon overigens niet worden ingevorderd, omdat dit al in juni ongeldig was verklaard. Even daarna, om 08.35 uur, passeerde een 24-jarige man uit Den Haag in zijn auto met een snelheid van 107 kilometer per uur. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Vrouw gewond bij aanrijding

Den Haag/Loosduinen Een 76-jarige vrouw botste omstreeks 08.40 uur tegen een portier van een geparkeerde auto op de Mozartlaan toen de 52-jarige bestuurder deze onverwacht opende. De vrouw probeerde nog uit te wijken, maar dat lukte maar gedeeltelijk. Bij deze uitwijkmanoeuvre moest zij gebruik maken van de rijbaan waar een op dat moment passerende auto reed. De vrouw kwam tussen deze passeerden auto en het geopende portier ten val en raakte daarbij gewond. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Kindje bevrijd uit auto

Den Haag/Loosduinen Een moeder van een klein kindje belde dinsdag 2 september de politie omdat zij haar kindje per ongeluk had opgesloten in haar auto en geen sleutels had. De reservesleutels lagen in haar woning die in de steigers staat. Ook haar woning kon zij niet binnen. Een agent is vervolgens via de steiger haar woning in gegaan en heeft de woning geopend. De vrouw kon toen haar reservesleutels pakken en haar kindje uit de gesloten auto bevrijden. Eind goed al goed.

Fietser onderuit

Den Haag Een 30-jarige man raakte dinsdag 2 september omstreeks 16.50 uur gewond toen hij op de Ellekomstraat tegen een auto botste en daarbij met zijn fiets onderuit ging. Vermoedelijk heeft de man geen voorrang gegeven aan de 42-jarige bestuurder van de auto. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De automobilist kwam met de schrik vrij.

Door schrik in de sloot

Den Haag Een 13-jarige jongen schrok dinsdag 2 september om 17.00 uur van een passerende auto op de Tomatenlaan dat hij de controle over zijn stuur verloor en pardoes de sloot in reed. De jongen kon na zijn onfortuinlijke fietsrit zelf weer op het droge klimmen en keerde ongedeerd naar huis terug. De fiets is uit de sloot gehaald en door zijn ouders, die snel aanwezig waren, meegenomen.

Kopstaart aanrijding

Den Haag Dinsdagmiddag 2 september om 15.50 uur was er een kop staart aanrijding op de Laan van Delfvliet waar vijf personenautos bij betrokken waren. Vermoedelijk heeft een van de automobilisen onvoldoende afstand gehouden tot de voorganger waardoor tijdig remmen niet meer lukte. De schade heeft zich beperkt tot materiele schade. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval.

117 voertuigen reden te hard

Den Haag Tijdens een snelheidscontrole op de Erasmusweg zijn dinsdag 2 september tussen 07.30 uur en 17.00 uur 682 passerende voertuigen gecontroleerd. Hierbij reden 117 voertuigen harder dan de toegestane snelheid van maximaal 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid door de radar was 83 km per uur.

Agressieve Leidschendammer beledigt politieman

Leidschendam Een 22-jarige Leidschendammer werd op woensdag 3 september omstreeks 02.00 uur aangehouden in zijn woning aan de Burgemeester Velthuijsenlaan. De man had kort daarvoor zijn 17-jarige vriendin mishandeld. Het meisje werd voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd. De Leidschendammer verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Tevens beledigde hij op grove wijze een politieagent. De verdachte werd ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Bromfietser rijdt op politieagent in, getuigen gezocht

Voorburg Een 18-jarige Voorburgse bromfietser wenste op dinsdag 2 september omstreeks 10.00 uur geen gevolg te geven aan een stopteken van een politieagent. Hij reed zonder vaart te verminderen op de politieman in. Door opzij te springen kon de agent de bromfiets ternauwernood ontwijken. De jongen was kort daarvoor op het kruispunt Prinses Mariannelaan/Parkweg door het rode verkeerslicht gereden. Hij kon op een later tijdstip worden aangehouden. De Voorburger ontkent in alle toonaarden zich aan hetinrijden op de politieagent te hebben schuldig gemaakt. Getuigen van dit voorval worden daarom verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

Diensthond Mike vindt inbreker

Rijswijk Agenten troffen dinsdag 2 september omstreeks 20.30 uur een half openstaande deur aan van een pand aan de De Bruyn Kopstraat. Toen de agenten op inspectie gingen overliepen zij een man die meteen vandoor ging gevolgd door nog een man. De agenten achtervolgden het duo dat via een parkeerterrein aan de Bordewijkstraat in de richting van de Hansdelskade renden. Beide mannen hadden een grote tas in hun bezit die zij in de Bordewijkstraat lieten vallen. Één van de mannen droeg ook nog een schoudertas welke later in de bosjes met een jas en een pet werd aangetroffen met daarin een portofoon met een oortje en inbrekerswerktuigen. De mannen verdwenen in de bosjes van de Havenstraat. Een hondengeleider van de politie werd ingezet en diensthond Mike kon al snel één van de mannen traceren en vastgrijpen. Het bleek een 29 jarige inwoner uit Zeist te zijn. De man is aangehouden als verdacht van inbraak. De andere verdachte wist te ontkomen.

Kindje gewond na aanrijding

Rijswijk Een vijfjarig jongetje is op dinsdag 2 september omstreeks 14.40 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Geestbrugweg ter hoogte van de Penninglaan. Volgens getuigen staken het kind en zijn moeder bij groen licht de kruising over via een zebrapad. Een scooter, die bestuurd werd door een 32-jarige man uit Rijswijk, reed over het fietspad en passeerde de autos aan de rechterkant en zou volgens een getuige door het rode licht zijn gereden. Het gevolg was dat hij tegen het kindje aan reed. Beiden kwamen hierdoor ten val. Het jongetje is met een hoofdwond en voor verder onderzoek vervoerd naar het Kinder Juliana ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Kopstaart met vier partijen

Wateringen Een 46-jarige automobilist uit Zoetermeer veroorzaakte dinsdag 2 september om 17.00 uur een aanrijding op de Wippolderlaan. De man botste door nog onbekende oorzaak op zijn voorganger. Die schoof op zijn beurt weer door op enkele andere stilstaande autos. Niemand raakte gewond. De schade aan de autos was fors.

Politie zoekt getuigen straatroof

Delft De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof op maandag 1 september. Omstreeks 23.30 uur liep een 19-jarge Delftenaar over de Van Foreestweg nabij een avondwinkel. De man werd door circa drie personen aangesproken die vrijwel direct het slachtoffer mishandelden en hem beroofden van zijn telefoon. De man viel op de grond en werd daarbij enkele malen in zijn gezicht geschopt. Hij raakte daarbij gewond aan zijn hoofd en moest daarvoor in het ziekenhuis worden behandeld.Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze overval? Belt u dan met de politie van Bureau Laak via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Beginnend bestuurder in de fout

Delft De politie hield woensdag 3 september om 01.30 uur een 23-jarige automobilist aan. De man reed over de Voorhofdreef en had, zoals na controle bleek, teveel gedronken. Hij blies aan het bureau 180 ugl. De man was een beginnend bestuurder en kreeg een proces-verbaal.De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Gewond bij aanrijding

Pijnacker - Bij een aanrijding op de Katwijkerlaan 2 september om 15.22 uur raakte een 42-jarige bromfietser uit Zoetermeer gewond. Een 80-jarige automobilist uit Schipluiden reed vanuit een uitrit de Katwijkerlaan op en zag het slachtoffer te laat, waardoor deze viel. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd.

Voetganger (54) gewond bij aanrijding

Zoetermeer Een 54-jarige Zoetermeerder raakte dinsdag 2 september om 20.45 uur gewond bij een aanrijding op de Dijkmanschans. De man stak bij een zebrapad de weg over en werd daarbij aangereden door een 58-jarige automobilist uit Zoetermeer. Het slachtoffer raakte lichtgewond aan zijn benen. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Heldhaftige buurman voorkomt uitslaande brand
Zoetermeer Een 49-jarige Zoetermeerder heeft door alert optreden een brand in een woning aan het Gaagsebos voorkomen. De man rook omstreeks 22.00 uur een brandlucht en ging op onderzoek uit. Hij ontdekte dat in de keuken van zijn buren een frituurpan oververhit was geraakt en in brand was gevlogen. De bewoners (een echtpaar van 49 en 50 jaar) lagen in de woning te slapen en hadden niets van de beginnende brand gemerkt. De buurman wist de beginnende brand te blussen maar raakte daarbij wel gewond aan zijn hand. De bewoners, die inmiddels wakker waren gemaakt, werden met ademhalingsproblemen overgebracht naar een ziekenhuis. De schade aan de woning is nog niet bekend.