Ministerie van Defensie

03-09-2008 11:28

ANGSTIG AVONTUUR DUIKERS CURAÃAO (VIDEO)

Eén van de geredde duikers stapt van boord. - Foto: Peter Bijpost/AVDD

Door inzet van de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba en de Koninklijke Marine zijn de vier duikers, die begin deze week bij Klein Curaçao werden vermist, gered. Op de video vertelt één van hen over hun angstige uren op zee.

Video: Duikers gered

Het reddingscoördinatiecentrum ontving maandagmiddag de melding dat de duikers niet waren teruggekeerd van een bootduik nabij Klein Curaçao. De Kustwacht startte onmiddellijk een zoekactie met varende en vliegende eenheden. Ook het stationsschip van de marine Hr.Ms. van Speijk en de
Citizens Rescue Organisation zochten mee. De Dash-8, het maritieme patrouillevliegtuig van de Kustwacht, ontdekte hen uiteindelijk dinsdagochtend, twee uur na zonsopkomst.

De duikers, onder wie het hoofd van het reddingscoördinatiecentrum op Curaçao, hadden inmiddels zestien uur lang in de Caribische Zee gedobberd. Ze verkeerden naar omstandigheden in goede gezondheid.

âZe zien ons welâ dachten de duikers in eerste instantie toen ze de vliegtuigen boven zich hoorden. Maar in de duisternis die viel lukte het niet hen te vinden. âEn wij hadden ook niets aanwijsbaars, alleen wat felle kleurenâ, aldus één van hen. Met de redding de volgende ochtend om 08.00 kwam er een einde aan hun nachtmerrie.

Gerelateerde links:
Kustwacht Nederlandse Antillen en Aruba