Stadsdeel Zeeburg

Bouw gestart van Centrum voor Vrije Tijd op IJburg

3 september 2008
Dinsdagavond 2 september 2008 is de eerste paal geslagen van het gebouw Solid 18 op IJburg. In Solid 18 komt onder meer een Centrum voor Vrije Tijd met daarin een drietal gymzalen en een wijkcentrum.

Stadsdeelwethouder Jan Hoek: "Ik ben heel blij dat we van start zijn gegaan en dat alle IJburgers hier over twee jaar terecht kunnen. Stadsdeel Zeeburg stimuleert actieve bewoners en bedrijven met mooie plannen voor de buurt. Met het Centrum voor Vrije Tijd krijgt IJburg een bruisend centrum hiervoor. Op IJburg barst het van de bewonersinitiatieven en dat juich ik alleen maar toe."


1epaalcvt.jpg (31 Kb)

Solid 18
Solid 18 is één van de drie solids op IJburg: markante gebouwen waarin wonen, werken en ontspannen gecombineerd wordt. Solid 18 wordt hét centrale gebouw midden op Haveneiland West aan het Ed Pelskerpark. In het gebouw komen drie gymzalen (die ook samengevoegd kunnen worden tot één grote sporthal) en een wijkcentrum. Daarnaast komen in het gebouw vrije sector huurwoningen, parkeerplaatsen en maatschappelijke bedrijfsruimte. Solid 18 is ontworpen door Claus en Kaan architecten. De oplevering staat gepland in de zomer van 2010.