Politie Zuid-Holland-Zuid

3/9 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 03-09-2008 o Persberichten district I

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT Een 39-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Dit gebeurde op dinsdagmorgen 2 september 2008. De politiemensen zagen de man rijden op een fiets die begin augustus 2008 in Dordrecht was gestolen. Eén van de agenten had van de diefstal de aangifte opgenomen en herkende de fiets. De man fietste bij het zien van de agenten weg. Na een zoekslag werd hij op het Vrieseplein aangetroffen en aangehouden. Hij verklaarde dat hij de fiets van een onbekende heeft gekregen. Hij is na verhoor heengezonden en de politie maakt proces-verbaal op.

ONDERZOEK NAAR SCHIETINCIDENT (Vervolgbericht van 1 september) DORDRECHT De politie heeft op dinsdagmorgen 2 september 2008 een 28-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man is eigenaar van de woning in de Wijnstraat waar een hennepkwekerij is aangetroffen. Hij meldde zich vrijwillig aan het politiebureau. Op maandagmorgen 1 september vond bij de woning in de Wijnstraat een schietincident plaats. Omwonenden hoorden rond 05.15 uur schoten en gegil. Toen de politie ter plaatse kwam werden diverse getuigen gehoord. Zij meldden dat er diverse schoten klonken en mensen wegrenden. Bij controle van de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek naar het schietincident voort.

SNELHEIDSCONTROLE
ZWIJNDRECHT Tijdens een snelheidscontrole hebben politieagenten van het wijkteam 17 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die de maximumsnelheid van 50 km/uur overschreden. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen 2 september 2008 van 10.00 tot 11.45 uur op de Geerweg. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/uur. Alle overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring aangezegd.

VERKEERSCONTROLE
ZWIJNDRECHT Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten van het wijkteam 7 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 3 bestuurders die geen autogordel droegen, 3 keer voor het niet bij zich hebben van het rijbewijs en 1 bestuurder reed zonder rijbewijs. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag 2 september 2008 van 13.00 tot 14.45 uur op de Ringdijk. In totaal werden ongeveer 50 voertuigen gecontroleerd.

BEDREIGING
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft op dinsdagavond 2 september 2008 een onderzoek ingesteld naar een bedreiging. Een 16-jarig meisje uit Hendrik-Ido-Ambacht liet die avond haar hond uit en liep voor de grote parkeerplaats bij De Schoof een poortje door. Aan het einde van het poortje lag een man. De 16-jarige vertelde dat ze in eerste instantie doorliep. Later zag zij de man weer en vroeg of alles goed ging. Volgens het meisje stond de man op en kwam naar haar toe. Ze kreeg een klap en de verdachte zou een mes gepakt hebben. Hierna rende de man die ongeveer 30 jaar oud is en een wit t-shirt en spijkerbroek droeg weg in de richting van de Mauritsstraat. Mensen die iets zagen of weten van de bedreiging kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

GESLAGEN
ZWIJNDRECHT Een 45-jarige man uit Zwijndrecht is op 2 september op de Kort Ambachtlaan aangehouden. Hij zou zijn 40-jarige vriendin uit Dordrecht hebben geslagen. De twee hadden ruzie over geld. Op het bureau bleek dat de man ook nog een bekuring van 100 euro had openstaan. Na verhoor van de man is hij in vrijheid gesteld.