Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Bouwe Olij nieuwe stadsdeelvoorzitter Oud-West

3 september 2008

Bouwe Olij is de nieuwe voorzitter van het dagelijks bestuur van stadsdeel Oud-West. De stadsdeelraad heeft Bouwe Olij gisteravond geinstalleerd. Als stadsdeelvoorzitter is hij verantwoordelijk voor de portefeuilles openbare orde en veiligheid, stedelijke ontwikkeling, financiën, handhaving en vergunningen. Olij is de opvolger van Hans Weevers, die in juni zijn functie neerlegde.

Bouwe Olij: "Oud-West is een prachtig stadsdeel, waarmee het goed gaat. Ik vind het eervol er stadsdeelvoorzitter te zijn. Kracht van de wijk is de mix van mensen en bedrijfjes. Die diversiteit en levendigheid moeten we behouden".

Bouwe Olij (1953) was van 1987 tot 1990 de eerste voorzitter van stadsdeel De Pijp en portefeuillehouder stadsvernieuwing, economie, onderwijs, openbare orde en veiligheid. Van 1999 tot 2001 was hij voorzitter van de Amsterdamse PvdA. Sinds 2002 was hij lid van de Amsterdamse gemeenteraad en woordvoerder ruimtelijke ordening, grondzaken en bouwen. Vanaf 1990 is hij werkzaam in de ruimtelijke sector. Tot aan zijn aantreden in Oud-West had hij een eigen adviesbureau.