Gemeente Smallingerland


Leerlingen werken mee in Stelpswyk

Een groep leerlingen van de opleiding Bouw-Infra van ROC Friese Poort in Drachten doen mee aan een bijzonder project met de gemeente als opdrachtgever.

Onder begeleiding van aannemersbedrijf Witteveen gaan de leerlingen zich komende weken bezig houden met de uitvoering van een bestaand rioleringsproject: ze gaan aan de Stelpswyk zelf een stuk hemelwaterriolering aanleggen. De bestrating moet tijdelijk worden verwijderd; er wordt een nieuw hemelwaterriool aangelegd en de hemelwaterafvoer van de woningen wordt afgekoppeld van het vuilwaterriool. Vervolgens maken de leerlingen de bestrating en de tuinen van de bewoners weer in orde.

De leerlingen zijn betrokken bij de voorbereiding, het opzetten van het plan, het maken van de tekeningen en de realisatie. Docent van de opleiding, de heer Timmermans, is een groot voorstanden van dit projectonderwijs. "De samenwerking met het bedrijfsleven is noodzakelijk om goed onderwijs aan te kunnen bieden. Bovendien is het voor de leerlingen een uitstekende manier om te leren in een levensechte situatie met de gemeente als opdrachtgever".

Wethouder Nieske Ketelaar hees samen met twee leerlingen de vlaggen voor de officiële start van het project; daarna ging het gezelschap op pad om rond te kijken.