Gemeente Smallingerland


Parkeerverbod vrachtwagens

Parkeerverbod vrachtwagens: voorkom boetes. Vrachtwagens mogen wel parkeren op industrieterreinen De Haven en Azeven Noord.

Sinds deze zomer is de hele gemeente het parkeren van vrachtwagens op de openbare weg verboden; het gaat om vrachtwagens langer dan 6 meter of hoger dan 2.40 meter en het verbod geldt natuurlijk niet voor de tijd die nodig is om werkzaamheden uit te voeren. Eerst is er bij overtreding vooral gewaarschuwd.

De achterliggende gedachte bij het verbod is, dat het parkeren van vrachtwagens in woonwijken, maar ook op andere plaatsen, niet wenselijk is vanwege verkeersveiligheid, uiterlijk aanzien en voorkomen van overlast. Hierover komen steeds vaker klachten binnen.

Waar mag het wel?
Vrachtwagens mogen wel parkeren op industrieterreinen De Haven en Azeven Noord. Daarnaast kan ook (tegen betaling) geparkeerd worden bij Scania Rinsema op het Industrieterrein Azeven en bij Holwerda transport op het Industrieterrein De Haven.

Dit nieuwe beleid is gepubliceerd in de Breeduit van 19 juni jl. In de eerste weken na de publicatie is vooral waarschuwend opgetreden. Daarna zijn er ook al boetes opgelegd, omdat chauffeurs voldoende tijd hebben gehad om een andere parkeerplaats te vinden. Er wordt dus niet meer volstaan met waarschuwen.